x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Echipa feminină de fotbal a Spaniei își cere scuze pentru videoclipul în care a ironizat Haka

Echipa feminină de fotbal a Spaniei își cere scuze pentru videoclipul în care a ironizat Haka

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   12:00
Echipa feminină de fotbal a Spaniei își cere scuze pentru videoclipul în care a ironizat Haka
Sursa foto: Hepta

Căpitanul echipei Spaniei, Ivana Andres, și-a cerut scuze luni, după ce o înregistrare video în care colegele sale de echipă râdeau în timp ce încercau să facă o haka a stârnit furie în Noua Zeelandă, înainte de Cupa Mondială feminină.

Jucătoarele au fost acuzate de lipsă de respect față de cultura Maori din cauza videoclipului, care a fost șters între timp, iar Andres a cerut iertare tribului local Rangitane în cadrul unei ceremonii tradiționale de primire a oaspeților.

"Suntem doar de câteva zile în Aotearoa Noua Zeelandă și mai avem multe de învățat despre această cultură", a spus ea în spaniolă, presa locală oferind o traducere.

Fundașul central al echipei Real Madrid a cerut "iertare pentru greșelile noastre" și să fim "mai buni în fiecare zi", iar tribului i-a oferit un tricou al Spaniei.

Un purtător de cuvânt al Rangitane a declarat reporterilor că ceea ce s-a întâmplat la ceremonie "a fost un rezultat foarte bun".

"Cuvintele lor au venit din inimă și a existat o recunoaștere a faptului că au înțeles că haka este foarte prețioasă, nu doar pentru Maori, ci pentru toată Aotearoa".

Spania joacă meciurile din Grupa C în Noua Zeelandă, deschizându-și campania vineri, când va înfrunta Costa Rica la Wellington, înainte de a înfrunta Zambia și Japonia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rugby feminin haka