x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Federer l-a zdrobit pe Nadal în finala de la Shanghai! Meci perfect pentru elvețian

Federer l-a zdrobit pe Nadal în finala de la Shanghai! Meci perfect pentru elvețian

15 Oct 2017   •   14:30
Federer l-a zdrobit pe Nadal în finala de la Shanghai! Meci perfect pentru elvețian

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în două seturi, scor 6-4, 6-3, şi a câştigat turneul ATP Master de la Shanghai.

Federer a făcut un meci perfect. Serviciul a funcţionat impecabil, lansând 10 aşi, fără a-i acorda vreo şansă de break adversarului. Urcările la fileu au fost încununate cu succes aproape de fiecare dată, iar loviturile de forehand l-au făcut invidios chiar şi pe Thor. Raportul loviturilor câştigătoare a fost de 28-12, în timp ce ibericul a condus în cazul greşelilor neforţate, 20-11. S-a terminat în 76 de minute, scor 6-4, 6-3.

 

Stire initiala Rafael Nadal şi Roger Federer, primii favoriţi, se vor înfrunta duminică în finala turneului Masters 1.000 ATP de la Shanghai (China), dotat cu premii totale 5.924.890 dolari, în a 38-a confruntare dintre cei doi titani ai tenisului mondial. 

Nadal l-a eliminat în semifinale pe croatul Marin Cilic, cap de serie 4, cu 7-5, 7-6(3), în timp ce Federer l-a învins pe argentinianul Juan Martin Del Potro cu 3-6, 6-3, 6-3. 

Nadal conduce la meciurile directe cu 23-14, dar Federer a câştigat ultimele 4 partide, inclusiv finala de la Australian Open din acest an. Ultimul duel a avut loc la Miami, în aprilie. 

Jucătorul spaniol nu a câştigat niciodată finala la Shanghai, unde a fost finalist în 2009, învins de rusul Nikolai Davidenko. Federer este laureat la Shanghai în 2014. Elveţianul încearcă să câştige al 6-lea titlu din acest an, iar Nadal pe cel de al 7-lea. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: rafael nadal roger federer atp shanghai