x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gheorghe Hagi, în topul celor mai mari 100 de fotbaliști ai lumii din toate timpurile

Gheorghe Hagi, în topul celor mai mari 100 de fotbaliști ai lumii din toate timpurile

12 Oct 2022   •   11:11
Gheorghe Hagi, în topul celor mai mari 100 de fotbaliști ai lumii din toate timpurile
Sursa foto: Farul Constanța/facebook

Fostul fotbalist român Gheorghe Hagi a fost inclus în top 100 cei mai mari jucători ai lumii din toate timpurile, anunță clubul Farul Constanța.

"Gheorghe Hagi, inclus de revista FourFourTwo în Top 100 jucători all-time !

"Sunt mândru să fiu în acest clasament și le mulțumesc antrenorilor, mentorilor, profesorilor, începând cu Iosif Bukkosy și continuând cu toți ceilalți care m-au ajutat să ajung acolo" - Gheorghe Hagi", transmite clubul pe Facebook. 

Celebrul fotbalist român se află pe poziția 100 în clasamentul celor mai buni jucători din lume.

"Cu una dintre cele mai ciudate traiectorii din carieră, Hagi și-a petrecut cea mai mare parte a deceniului (1980-1990 n.red.) ca mijlocaș ofensiv, incredibil de prolific, în clasamentul de vârf al României, înainte de cei doi ani nu tocmai buni la Real Madrid iar mai târziu urmând o perioadă similară la Barcelona.

Între perioadele petrecute la cei doi giganți spanioli de fotbal, au existat doi ani plini de afecțiune în Italia, unde Hagi a făcut parte din contingentul „Mica Românie”, al lui Mircea Lucescu la Brescia. El a suportat retrogradarea echipei în primul său sezon, dar a rămas loial clubului, în pofida ofertelor mai bune.

La vârsta de 30 de ani, când se presupunea că se apropie de retragere, Hagi s-a alăturat clubului turc Galatasaray, unde a avut o jumătate de deceniu  extraordinar de fructuos, consolidându-și statutul de legendă vie și câștigând alte 10 medalii.

Momentul de vârf al carierei: SUA 94, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, eliminând Argentina, inspirată de Hagi și de magicul său picior stâng", este descrierea făcută celui mai mare fotbalist român de fourfourtwo.com.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi