x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Horia Tecău a donat un ecograf Maternităţii de la Spitalul Judeţean din Arad

Horia Tecău a donat un ecograf Maternităţii de la Spitalul Judeţean din Arad

03 Mar 2016   •   18:15
Horia Tecău a donat un ecograf Maternităţii de la Spitalul Judeţean din Arad
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Tenismanul Horia Tecău, locul 3 ATP la dublu, a donat un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro, Maternităţii de la Spitalul Judeţean din Arad. "Mă bucur şi sunt recunoscător că viaţa mi-a oferit şansa de a ajuta din nou, prin donarea unui ecograf ultramoden, către Maternitatea din Spitalul Judeţean Arad. Sunt multe lucruri în jur care ar putea fi mai bune, ar putea fi reparate sau schimbate. Pentru mulţi dintre noi e dificil să vedem asta şi renunţăm. Când renunţăm să mai credem, renunţăm la viaţa pe care ne-o dorim pentru noi şi copiii noştri. Eu vreau mai mult şi cred că fiecare dintre noi avem puterea asta, într-un mod sau altul. Aceşti bebeluşi sunt fragili şi speriaţi. Toată lumea e speriată de ceva şi are nevoie de curaj. A ajuta înseamnă curaj, respect, dragoste şi responsabilitate pentru noi şi cei din jur", a scris Tecău pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat la organizaţiei Salvaţi Copiii România, ecograful donat îi va ajuta pe medici să descopere la timp dacă bebeluşii care se nasc înainte de vreme suferă de malformaţii congenitale sau au alte probleme medicale, scrie news.ro.

Aceasta este a doua donaţie făcută de Horia Tecău unui spital, în colaborare cu Salvaţi Copiii. În noiembrie 2015, sportivul a donat bani pentru cumpărarea unui ventilator de suport respirator în valoare de 18.000 de euro pentru Spitalul Judeţean din Constanţa.

Tecău se află în această perioadă la Arad, unde are loc, zilele următoare, întâlnirea de Cupa Davis dintre echipele României şi Sloveniei. Horia Tecău va juca în al treilea meci al întâlnirii, la dublu, sâmbătă, de la ora 15.00 (Horia Tecău/Florin Mergea - Tomislav Ternar/Aljaz Radinski).

×