x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport După insultele rasiste primite pe stadion, Consiliul Local din Udine refuză acordarea titlului de cetățean de onoare portarului Maignan

După insultele rasiste primite pe stadion, Consiliul Local din Udine refuză acordarea titlului de cetățean de onoare portarului Maignan

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2024   •   23:18
După insultele rasiste primite pe stadion, Consiliul Local din Udine refuză acordarea titlului de cetățean de onoare portarului Maignan
Sursa foto: Hepta

Victimă a unui episod de abuz rasial, Portarul echipei italiene Udinese a fost propus de primarul orașului pentru titlul de cetățean de onoare, ca o dovadă și simbol al faptului că italienii din regiunea Udine nu sunt rasiști. Consiliul din Udine a refuzat însă inițiativa.

Clubul Udinese a insistat că abuzurile rasiste la adresa portarului lui Milan, Mike Maignan, nu reflectă orașul, dar consiliul local a votat luni împotriva acordării cetățeniei de onoare acestuia.

A fost vorba de un mic grup de aproximativ 10 persoane care au strigat în mod repetat insulte rasiste la adresa lui Maignan în timpul primei reprize a meciului din Serie A de pe Bluenergy Stadium.

Aceștia au fost atât de insistenți, încât arbitrul a întrerupt jocul timp de cinci minute, în timp ce s-a citit o declarație prin care se amenința cu suspendarea meciului.

După joc, Udinese și primarul din Udine, Alberto Felice De Toni, au încercat să apere reputația orașului din regiunea Friuli, asigurând că este un centru de integrare și multiculturalitate.

Primarul a sugerat să i se acorde lui Maignan cetățenia de onoare a orașului Udine, dar acest lucru a fost respins luni în consiliu.

Pentru a trece această inițiativă, el avea nevoie de votul favorabil a trei sferturi din consiliu, dar minoritatea care reprezintă partidele de centru-dreapta a refuzat să susțină ideea.

Nici ultrașii de la Udinese nu au ajutat situația în timpul meciului din acest weekend, când au afișat un banner pe care scria: „Credeți că suntem rasiști, ei bine, sunteți niște ipocriți și farisei".

Până în prezent, patru fani ai lui Udinese au fost identificați și au primit interdicții pe viață din partea clubului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: udinese Mike Maignan