x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Legenda fotbalului brazilian, Mario Zagallo, a murit la vârsta de 92 de ani. Uriașul jucător și antrenor a câștigat patru Cupe Mondiale

Legenda fotbalului brazilian, Mario Zagallo, a murit la vârsta de 92 de ani. Uriașul jucător și antrenor a câștigat patru Cupe Mondiale

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2024   •   09:40
Legenda fotbalului brazilian, Mario Zagallo, a murit la vârsta de 92 de ani. Uriașul jucător și antrenor a câștigat patru Cupe Mondiale
Sursa foto: X

Legenda fotbalului brazilian Mario Zagallo a murit la vârsta de 92 de ani. Familia lui Zagallo l-a descris ca fiind "un tată devotat, un bunic iubitor, un socru grijuliu, un prieten credincios, un profesionist câștigător și o extraordinară ființă umană".

A câștigat patru Cupe Mondiale, fie ca jucător, fie ca antrenor, inclusiv cu echipa din 1970, considerată de mulți drept cea mai bună din toate timpurile.

Extrema stângă a jucat în echipa care a câștigat prima Cupă Mondială a Braziliei, în 1958, și a făcut parte din echipa care și-a păstrat titlul patru ani mai târziu, potrivit Sky News.

Zagallo a continuat să antreneze nume mari din toate timpurile, printre care Pele, Jairzinho, Rivellino și Tostao, aducându-i din nou la victorie în 1970.

A fost, de asemenea, antrenor secund când Brazilia a câștigat al patrulea titlu în 1994 și a fost prima persoană din acest sport care a câștigat o Cupă Mondială atât ca jucător, cât și ca manager.

Născut în 1931, primul vis al lui Zagallo a fost să devină pilot, dar a trebuit să renunțe la acest vis din cauza unor probleme la ochi. A continuat să studieze contabilitatea și a devenit fotbalist din întâmplare, după ce a jucat cu o echipă locală în timpul liber.

"Tatăl meu nu a vrut ca eu să fiu fotbalist, nu m-a lăsat. Pe atunci nu era o profesie care să fie respectată, societatea nu o privea cu ochi buni... De aceea spun că fotbalul a intrat în viața mea din întâmplare", spunea el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mario Zagallo fotbal deces