x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Lewis Hamilton este alături de vedeta Real Madrid, Vinicius Jr: îmi trezește amintiri dureroase

Lewis Hamilton este alături de vedeta Real Madrid, Vinicius Jr: îmi trezește amintiri dureroase

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   22:11
Lewis Hamilton este alături de vedeta Real Madrid, Vinicius Jr: îmi trezește amintiri dureroase
Sursa foto: Hepta

Lewis Hamilton l-a salutat pe jucătorul lui Real Madrid, Vinicius Jr, considerând că este "incredibil de curajos" pentru răspunsul său la insultele rasiste din Spania și a declarat că incidentele i-au adus amintiri dureroase din propria carieră în automobilism.

Atacantul brazilian Vinicius a numit LaLiga și Spania rasiste atunci când a apelat la rețelele de socializare pentru a se plânge de abuzurile la care a fost supus de public în timpul meciului de duminică, la Valencia.

"Este devastator să te gândești că în 2023 încă vedem și auzim aceste lucruri", a declarat Hamilton, de șapte ori campion mondial, singurul pilot de culoare din acest sport, la Marele Premiu al Principatului Monaco, citat de Reuters.

"Pe mine chiar mă atinge, îmi trezește emoții legate de lucruri pe care le-am trăit, fie că e vorba de Marea Britanie, fie că e vorba de când concuram în Italia, Franța sau Spania. Pot fi atât de dureroase lucrurile pe care le spun oamenii. Cred că a fost incredibil de curajos.

"Cred că este uimitor ceea ce fac atât de mulți dintre cei care trec prin asta pe teren în ceea ce privește faptul că stau în picioare, sunt puternici, continuă să fie umili în abordarea lor, nu sunt reactivi, ci sunt responsabili atunci când merg înainte, deoarece știu că sunt mulți copii tineri care se uită".

Pilotul Mercedes a primit anul trecut cetățenia braziliană onorifică, parlamentul țării subliniind legătura sa profundă cu țara în care a câștigat primul său titlu în 2008.

Britanicul, care a fost coechipierul spaniolului Fernando Alonso la McLaren în tumultuosul sezon de debut din 2007, a fost, de asemenea, victima unor abuzuri rasiste în Spania, în 2008, când a efectuat teste pe Circuitul de Catalunya din Barcelona.

Hamilton a declarat că sportul trebuie să facă mai mult pentru a aborda această problemă.

"Cu toții trebuie să continuăm să facem mai mult și dacă vedem, auzim, trebuie să facem ceva în acest sens", a spus el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lewis hamilton rasism Vinicius Jr