x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Licitația pentru biletul special la confruntarea Ronaldo-Messi a ajuns la 2,6 milioane de dolari!

Licitația pentru biletul special la confruntarea Ronaldo-Messi a ajuns la 2,6 milioane de dolari!

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   10:15
Licitația pentru biletul special la confruntarea Ronaldo-Messi a ajuns la 2,6 milioane de dolari!

Un om de afaceri din Arabia Saudită conduce licitația pentru a asista la cel mai recent capitol al celebrei rivalități dintre Cristiano Ronaldo și Lionel Messi în fotbalul mondial, cu o ofertă de 10 milioane de riali (2,66 milioane de dolari) pentru un bilet la un meci demonstrativ.

Departamentul de divertisment al guvernului saudit a declarat pe Twitter că Mushref Al-Ghamdi, directorul general al grupului imobiliar AqarOne, este până acum liderul unei licitații care se va încheia pe 17 ianuarie și care are ca obiect un bilet special la confruntarea amicală dintre Paris Saint Germain și o selecționată formată din jucători ai echipelor saudite Al Nassr - care a semnat recent cu Ronaldo - și Al Hilal.

Meciul din 19 ianuarie de la Riyadh va fi prima întâlnire pe teren a celor doi după ce Juventus a învins Barcelona cu 3-0 în decembrie 2020.

Cumpărătorul biletului are dreptul de a asista la ceremonia de premiere de după meci, de a intra în vestiare și de a-i întâlni pe cei doi mari rivali.

Deși veniturile obținute în urma licitației vor merge în scopuri caritabile, evenimentul ar putea alimenta din nou acuzațiile de "sportswashing": distragerea atenției de la abuzurile privind drepturile omului prin cheltuirea banilor pe sport.

Pe lângă faptul că l-a adus în țară pe Ronaldo, Arabia Saudită l-a angajat și pe Messi ca ambasador turistic, Paris St Germain fiind deținută de guvernul din Qatar, care tocmai a organizat Cupa Mondială.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Lionel Messi cristiano ronaldo