x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Bute susţine că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment alimentar contaminat

Bute susţine că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment alimentar contaminat

12 Aug 2016   •   20:30
Bute susţine că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment alimentar contaminat
Sursa foto: FOTO: Captura video

Lucian Bute susţine că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment alimentar contaminat, a reacţionat vineri boxerul într-un comunicat, după ce contraexpertiza, analiza B a probei pugilistului român, a confirmat primul test antidoping pozitiv la ostarină după meciul cu Jack Badou pentru centura mondială WBC, disputat la Washington pe 30 aprilie.

"Fostul campion mondial Lucian Bute a aflat din presă, la finalul zilei de ieri, că analiza probei ŤBť s-a dovedit pozitivă, la fel ca în cazul probei ŤAť. Totuşi, aceste rezultate au fost întâmpinate fără surpriză de Lucian şi echipa sa. Când a fost anunţat prima oară un rezultat pozitiv la ostarină, Lucian nu putea înţelege deloc ce s-a putut întâmpla, de unde scepticismul în faţa acestei situaţii şi speranţele puse într-un eventual test al eşantionului ŤBť. Pe atunci, se anunţase că vor fi efectuate cercetări exhaustive pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. Astăzi, mai mult ca oricând, Lucian afirmă că n-a folosit niciodată în deplină cunoştinţă de cauză produse ilegale în toată ilustra sa carieră în boxul profesionist", afirmă comunicat.

"Pentru a-l ajuta să caute adevărul, Lucian a reţinut serviciile avocatului specializat Howard Jacobs din Los Angeles. Acesta a cerut să primească toate produsele de suplimente alimentare folosite de Bute în timpul stagiului său de pregătire pentru meciul cu Jack. KorvalLabs, laboratorul californian acreditat, specializat în domeniul sportului, a fost mandatat să efectueze toate analizele şi rezultatele au fost obţinute luni. Or, analiza unui produs de recuperare numit Dynamita, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, în California, conţinea urme de contaminare cu ostarină. Totuşi, acest supliment prescris pe baza reţetei preparatorului fizic Angel Heredia trebuia să fie cu totul lipsit de orice substanţe ilegale în compoziţia sa. Aceasta înseamnă că din nefericire a existat o contaminare în timpul pregătirii acestui supliment de către Pharmagenic. Astfel, responsabilitatea detectării ostarinei în testele lui Lucian Bute revine în totalitate laboratorului Pharmagenic din San Diego!", se adaugă în comunicat.

Potrivit acestuia, Bute şi avocatul său intenţionează să intenteze proceduri legale împotriva laboratorului Pharmagenic. Pugilistul român va fi convocat de o comisie din Washington, pentru a da explicaţii, comisia urmând să ia o decizie.

Comunicatul precizează că Bute continuă să se antreneze şi este hotărât să redevină campion mondial al categoriei sale, "odată ce detaliile acestei afaceri vor fi în întregime rezolvate".

Ostarina are ca efect creşterea masei musculare şi se află pe lista substanţelor interzise din 2008.

Bute (în vârstă de 36 ani) a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: lucian bute dopaj box