x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Messi a fost desemnat de Time drept sportivul anului 2023

Messi a fost desemnat de Time drept sportivul anului 2023

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   12:45
Messi a fost desemnat de Time drept sportivul anului 2023
Sursa foto: Hepta

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a fost desemnat de revista Time drept "Sportivul anului 2023", după ce a câștigat Balonul de Aur pentru a opta oară, ceea ce reprezintă un record, și a ridicat nivelul de interes față de fotbal în Statele Unite prin transferul său la Inter Miami.

Messi a jucat un rol cheie în conducerea Argentinei spre primul titlu la Cupa Mondială din ultimii 36 de ani, când pumele au învins Franța, campioana în exercițiu, în finala din decembrie anul trecut.

Jucătorul de 36 de ani nu a dus lipsă de oferte atunci când a părăsit Paris St Germain la începutul acestui an, alegând să semneze cu Inter Miami, din Major League Soccer, în ciuda faptului că numele său a fost asociat cu fosta sa echipă, Barcelona, și cu o mutare pe bani mulți la echipa saudită Al-Hilal.

"Adevărul este că, din fericire, am avut pe masă mai multe opțiuni interesante și a trebuit să le analizez și să mă gândesc, chiar să le cântăresc cu familia mea, înainte de a lua decizia finală de a veni la Miami", a declarat Messi pentru Time.

Messi a avut un impact imediat la Miami, marcând 10 goluri în șapte apariții în Cupa Ligii, ducându-și echipa spre victorie în turneul la care participă echipe din MLS, dar și formații din Mexic.

Sosirea argentinianului în SUA a făcut valuri și în afara terenului, provocând o creștere masivă a căutărilor de date despre meciuri, dar și o creștere a vânzării de bilete, pentru a-l vedea în acțiune, fanii cumpărând, de asemenea, tricoul oficial roz al lui Inter Miami.

Prețul biletelor la meciurile lui Inter Miami a crescut vertiginos, în timp ce Apple TV, care are un parteneriat de 10 ani cu MLS, a înregistrat o creștere semnificativă a abonamentelor, potrivit firmei de cercetare Antenna.

"Messi a reușit să facă ceea ce odată părea imposibil: să transforme SUA într-o țară pasionată de fotbal", a scris Time.

Simone Biles, LeBron James și echipa de fotbal feminin a Statelor Unite au câștigat premiul în ultimii ani, iar jucătorul de baseball Aaron Judge, de la New York Yankees, a câștigat în 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi sportivul anului