x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport A murit unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut voleiul românesc

A murit unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut voleiul românesc

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   10:39
A murit unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut voleiul românesc

Mircea Tutovan, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut voleiul românesc, a încetat din viață. Cel care a scris istorie pentru România a ajuns sâmbătă seara la spitalul din Zalău. O infecție puternică i-a afectat organismul, dar avea și probleme cardiace.

Potrivit Federaţiei Române de Volei, fiul său, Marius Tutovan este cel care a anunțat decesul.

Mircea Tutovan este jucătorul care a revoluționat voleiul din România prin puterea serviciului său. În palmaresul său figurează Cupa Campionilor Europeni, dar și 10 titluri de campion național cu Dinamo.

În 1977, a primit porecla de ”Tunarul Europei”. Atunci a luat locul trei la Europene cu naționala României, turneu disputat în Finlanda. Tot atunci s-a format prima echipă ideală a Europei, Tutovan fiind ales să facă parte din ea, alături de doi jucători ruși, doi polonezi și un maghiar.

După perioada petrecută la Dinamo, Tutovan a ajuns la Şimleu Silvaniei, formație cu care a cucerit Cupa Balcanică. Ulterior, a ajuns câteva sezoane şi la Elcond Zalău. Tutovan s-a retras la vârsta de 41 de ani. Pentru naționala României a jucat peste 300 de partide. A cucerit medaliile de bronz la Campionatele Europene din 1971 şi 1977. Mai mult, la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, cu Tutovan în teren, România a ocupat locul 5.

În 13 martie, ”tunarul Europei” așa cum îl știa o lume întreagă, ar fi împlinit 72 de ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mircea tutovan moarte volei