x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nadia Comăneci, 47 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. „A câștigat inimile unei planete”

Nadia Comăneci, 47 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. „A câștigat inimile unei planete”

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   18:46
Nadia Comăneci, 47 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. „A câștigat inimile unei planete”
Sursa foto: FB COR

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci devenea prima gimnastă din lume care a obținut nota maximă de 10 într-o competiție oficială.

De 7 ori i-a fost acordată nota maximă la Montreal. Ea este prima gimnastă care a luat aur olimpic pentru România. Zbor. Perfecțiune. Zâmbet și uimire. 1.00. O românca a scris istoria unui sport cu inocența unui copil de 14 ani. Momentul Montreal 1976, într-o seara de 18 iulie, a schimbat lumea gimnasticii.

Pentru a marca acest eveniment, Nadia Comăneci a postat pe rețelele de socializare o filmare în care face câteva exerciții la sol.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a publicat pe Facebook o postare, prin care aniversează cei 47 de ani de la momentul când fața gimnasticii mondiale s-a schimbat datorită Nadiei Comăneci, românca ce ”a schimbat istoria unei discipline şi a câştigat inimile unei planete”.

„ Perfect să sărbătorim!

18 iulie 1976 e ziua în care a început cea mai frumoasă poveste a sportului românesc și mondial!”, scrie COSR pe pagina de Facebook. „E ziua perfecțiunii, e ziua în care Nadia, gimnasta antrenată de Marta și Bela Karoly, a schimbat istoria unei discipline și a câștigat inimile unei planete.

Povestea ei merge mai departe... . După 47 de ani de la primul 10 olimpic ea inspiră, motivează și aduce bucurie. La Onești, locul în care s-a născut și s-a antrenat Nadia, 18 iulie a fost declarată ziua orașului!

Pe 18 iulie 1976, la JO Montreal, în sala Forum, Nadia Comaneci a devenit prima gimnastă din istoria jocurilor care a primit nota 10.00 . De 7 ori i-a fost acordată nota maximă la Montreal. Ea este prima gimnastă care a luat aur olimpic pentru România. Zbor. Perfecțiune. Zâmbet și uimire. 1.00. O românca a scris istoria unui sport cu inocența unui copil de 14 ani. Momentul Montreal 1976, într-o seara de 18 iulie, a schimbat lumea gimnasticii.

Sportul este despre oameni, emoții și mândrie! Team Romania duce povestea mai departe!”

 

 

 

×
Subiecte în articol: Nadia Comaneci Montreal 1976