x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Naomi Osaka, îngrijorată de soarta lui Peng Shuai după acuzațiile de agresiune

Naomi Osaka, îngrijorată de soarta lui Peng Shuai după acuzațiile de agresiune

17 Noi 2021   •   12:00
Naomi Osaka, îngrijorată de soarta lui Peng Shuai după acuzațiile de agresiune

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a declarat marți că este îngrijorată în legătură cu faptul că momentan nimeni nu știe unde se află jucătoarea de tenis chineză Peng Shuai, de care nu se știe nimic de când a făcut acuzații de agresiune sexuală împotriva unui fost vicepremier chinez.

Peng, una dintre cele mai mari vedete sportive din China, a declarat pe rețelele de socializare la începutul acestei luni că un fost membru al Comitetului permanent al Politburo din China, Zhang Gaoli, a constrâns-o să facă sex și că ulterior au avut o relație consensuală.

Comunitatea mondială a tenisului a devenit alarmată, deoarece Peng nu a mai fost văzută de la această postare, iar luni, organismul de conducere al tenisului masculin (ATP) a susținut apelul Asociației feminine de tenis (WTA) pentru ca China să investigheze acuzațiile.

"Am fost informată recent despre o colegă jucătoare de tenis care a dispărut la scurt timp după ce a dezvăluit că a fost abuzată sexual", a declarat japoneza Osaka, citată de Reuters.

"Cenzura nu este niciodată ok cu orice preț, sper că Peng Shuai și familia ei sunt în siguranță și bine. Sunt șocată de situația actuală și îi trimit dragoste și lumină în calea ei. #whereispengshuai.", a scris Osaka în mediile sociale.

Șeful WTA, Simon, a declarat duminică pentru New York Times că nimeni din cadrul circuitului nu a vorbit direct cu Peng, dar că a primit asigurări din partea Asociației Chineze de Tenis că aceasta este în siguranță "și că nu se află sub nicio amenințare fizică".

Asociația chineză de tenis nu a răspuns până miercuri solicitării celor de la Reuters de a face comentarii pe marginea subiectului.

Peng, în vârstă de 35 de ani, a fost prima jucătoare chineză care a ajuns în fruntea clasamentului mondial, când a fost numărul unu la dublu, în 2014. Ea a câștigat titluri la dublu la Wimbledon în 2013 și la Roland Garros în 2014.

Zhang, acum în vârstă de 75 de ani, a fost vicepremier între 2013 și 2018 și a făcut parte din Comitetul permanent al Politburo, între 2012 și 2017.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: naomi osaka