x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Naționala masculină de fotbal de nevăzători a României, în lupta pentru calificarea la EURO 2021

Naționala masculină de fotbal de nevăzători a României, în lupta pentru calificarea la EURO 2021

21 Sep 2021   •   10:00
Naționala masculină de fotbal de nevăzători a României, în lupta pentru calificarea la EURO 2021

România va găzdui turneul de calificare pentru Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători la Buftea, între 25 și 28 septembrie. Tricolorii vor juca pentru calificare contra naționalelor din Albania, Polonia și Grecia, în competiția care revine după doi ani de pauză, informează MTS.

Primele două clasate se vor califica la EURO 2021. România a fost gazda calificărilor și în 2017 și 2019, iar la ultima ediție s-a calificat la turneul final fără să piardă vreun meci.

Echipa României e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială.

Competiția, organizată de Asociația Nevăzătorilor din România și Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Național Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association – IBSA.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal nevăzători