x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nick Kyrgios se declară epuizat: „Voi mai juca cel mult doi ani. Sunt obosit să joc tenis!”

Nick Kyrgios se declară epuizat: „Voi mai juca cel mult doi ani. Sunt obosit să joc tenis!”

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   15:15
Nick Kyrgios se declară epuizat: „Voi mai juca cel mult doi ani. Sunt obosit să joc tenis!”
Sursa foto: Hepta

Fostul finalist de la Wimbledon, Nick Kyrgios, crede că problemele sale de sănătate mintală i-au răpit câteva sezoane din carieră și că va mai juca doar unul sau doi ani după ce se va întoarce în sfârșit pe teren.

Jucătorul de 28 de ani s-a luptat cu leziuni la genunchi, picior și încheietura mâinii de când s-a retras de la Openul Australiei din acest an și a jucat doar un singur meci în turneu de la Openul Japoniei din octombrie 2022.

Australianul a confirmat la sfârșitul săptămânii că nu va juca în Grand Slamul său de acasă pentru al doilea an consecutiv și a dat mai multe vești proaste într-un podcast, pentru fanii care sperau că ar putea juca până la 30 de ani.

"Vreau să joc doar pentru încă unul sau doi ani, să fiu în vârf și să plec în condițiile mele", a spus el într-un interviu în cadrul podcastului "On Purpose with Jay Shetty".

"Nu mi-ar plăcea să mai fac o altă operație sau ceva de genul acesta. Cred că încă mai am capacitatea de a avea unul sau doi ani buni și apoi asta e tot.

"Cred că voi fi împăcat cu tot ceea ce am realizat și ... va trebui să spun: "Uite, tuturor celor care vor să joc mai mult, va trebui să fiți de acord cu faptul că nu mai joc"."

Într-un interviu amplu, Kyrgios a discutat despre imaginea sa în joc și despre relația sa cu mass-media, precum și despre problemele de sănătate mintală care l-au făcut să se gândească la sinucidere în 2019.

"Dacă aș fi avut o carieră normală și aș fi trecut neobservat, nu cred că m-aș fi simțit așa, dar cei doi ani au pus în evidență, cred, vârsta mea", a adăugat el.

"Este pur și simplu greu. Sunt obosit. Sunt obosit să joc tenis...".

Apogeul carierei sale de până acum a fost, fără îndoială, cursa sa spre finala de la Wimbledon din 2022, iar Kyrgios a declarat că a fost reticent să revină pe teren până când nu va fi suficient de apt și sănătos pentru a reproduce tipul de formă pe care l-a arătat la All England Club.

"Este greu. Este greu", a spus el despre reabilitarea sa.

"Mă duc la sală, îmi fac reabilitarea, aceste operații nu sunt doar niște mici operații, sunt ca și cum ai putea avea ceva serios în neregulă cu corpul tău și durează.

"Sunt doar un om ... este nevoie de luni și luni de forță, de consecvență, de sârguință pentru a reveni la tenis la acel nivel înalt din nou.

"Nu vreau să mă întorc în turneu și să joc doar decent, concuram pentru un Grand Slam, așa că vreau să mă întorc la acel nivel. Așa că s-ar putea să mai dureze puțin timp."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nick kyrgios tenis