x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nike vinde Umbro la mai puţin de jumătate din preţul plătit în 2008. Vezi cât pierde gigantul articolelor sportive

Nike vinde Umbro la mai puţin de jumătate din preţul plătit în 2008. Vezi cât pierde gigantul articolelor sportive

24 Oct 2012   •   22:00
Nike vinde Umbro la mai puţin de jumătate din preţul plătit în 2008. Vezi cât pierde gigantul articolelor sportive

Gigantul american de articole sportive Nike a anunţat că va vinde marca de echipament pentru fotbal Umbro către Iconix Brand Group, în schimbul a 225 de milioane de dolari, mai puţin de jumătate din suma de achiziţie plătită în urmă cu patru ani.

Nike anunţase încă din luna mai că intenţionează să cedeze Umbro şi Cole Haan, o marcă de îmbrăcăminte şi accesorii, pentru a se concentra asupra mărcilor Nike, Jordan, Converse şi Hurley. Între timp a găsit şi cumpărătorul, Iconix Brand Group, tranzacţia urmând să se finalizeze până la sfârşitul anului.

Nike a achiziţionat Umbro, o firmă de echipament sportiv britanică, având sediul la Manchester, în 2008, pentru 565 de  milioane de dolari.

"Este o decizie dificilă, dar această vânzare ne va permite să ne focalizăm pe creşterea mărcilor cu un mai mare potenţial", a declarat directorul general al Nike, Mark Parker, care a adăugat că Nike Football va face faţă cerinţelor pieţei articolelor pentru acest sport.

Neil Cole, directorul general al Iconix Brand, un grup american care reuneşte mărci cunoscute peste Ocean, ca Danskin sau Ed Hardy, a calificat Umbro drept "o marcă de fotbal adevărată şi autentică cu o bază mondială de fani fideli".

×
Subiecte în articol: nike umbro tranzactie