x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Novak Djokovic spune că boala pe care a avut-o ar trebui să se vindece înainte de French Open 2022

Novak Djokovic spune că boala pe care a avut-o ar trebui să se vindece înainte de French Open 2022

25 Apr 2022   •   16:50
Novak Djokovic spune că boala pe care a avut-o ar trebui să se vindece înainte de French Open 2022
Sursa foto: Hepta

Anul 2022 al lui Novak Djokovic a fost destul de tumultuos. Cu toate acestea, având în vedere că majoritatea țărilor își revizuiesc politica de vaccinare, lucrurile par mai pozitive pentru numărul 1 mondial sârb.

Săptămâna trecută el a participat la turneul din orașul său natal, Belgrad, la Openul Serbiei, unde și-a revenit oarecum în formă, reușind să ajungă până în finală.

A pierdut primele seturi în toate meciurile pe care le-a disputat și, până în finala cu Andrey Rublev, a reușit să câștige destul de ușor următoarele două seturi pentru a-și consolida victoria. Dar numărul 8 mondial, care a intrat în finală spunând că nu are nimic de pierdut, s-a dovedit a fi un adversar prea puternic pentru sârb.

În finala de duminică, el a reușit să câștige setul al doilea, în tie-break, după ce Rublev a salvat cinci mingi de set. Însă în setul al treilea, numărul 1 mondial a cedat destul de repede, acesta încheindu-se cu scorul de 6-0 în favoarea rusului.

Djokovic a vorbit despre prestația sa din ultima parte a meciului atât în timpul ceremoniei de după meci, cât și la conferința de presă, și și-a cerut scuze pentru felul în care au decurs lucrurile.

Novak Djokovic a spus că a suferit de o boală care i-a afectat organismul. De asemenea, el a menționat că se simte mai bine pe zi ce trece și că speră să se recupereze complet înainte de Openul Franței.

„Fie din cauza bolii pe care am avut-o recent, fie din cauza a ceva de genul ăsta, nu știu, probabil, dar da, am avut acest tip de senzație proastă din punct de vedere fizic de la al patrulea meci, mai degrabă decât de la primul meci, așa cum a fost la Monte Carlo, așa că... Lucrurile progresează, încet, dar sigur. Din nou, Parisul este marele obiectiv, sper ca până la Paris să pot fi în formă și pregătit să lupt", a mai spus el.

Djokovic a fost întotdeauna diplomat chiar și după înfrângeri grele, așa cum s-a întâmplat și duminică. El l-a felicitat pe Andrey Rublev pentru victorie și a spus că Belgradul și Serbia apreciază să îl aibă acolo.

Rublev, care a câștigat al 11-lea său titlu, a zâmbint la cuvintele frumoase. De asemenea, sârbul l-a rugat să revină anul viitor, pentru a-și apăra cu succes titlul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic