x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Momente emblematice din istoria sportului: Sărbătorirea recordurilor

(P) Momente emblematice din istoria sportului: Sărbătorirea recordurilor

12 Oct 2023   •   16:06
(P) Momente emblematice din istoria sportului: Sărbătorirea recordurilor
Sursa foto: Unsplash.com

Sporturile sunt îndrăgite de foarte mulți oameni, acestea devenind în timp sursa principală de divertisment a omenirii. Doar fotbalul se mândrește cu aproximativ 3.5 miliarde de fani în întreaga lume. Astfel, este de la sine înțeles de ce pariurile sportive și activități similare sunt celebrate la același nivel ca și victoriile unei echipe.

 

Pe lângă victorii, totuși, mai sunt celebrate și recordurile. Lumea sporturilor nu duce lipsă de recorduri, după cum vei vedea în cele ce urmează. În unele cazuri, chiar miza supremă este doborârea unui record.

 

Cele mai multe recorduri din lumea fotbalului

Când vine vorba de fotbal, toți pasionații de pariuri sportive verifică rubrica sport pentru a afla când joacă Portugalia. Acest lucru se datorează faptului că Ronaldo deține în momentul de față cele mai multe recorduri din lumea sportului. Acesta este unul dintre motivele pentru care casele de pariuri online au deseori dificultăți în stabilirea unei cote adecvate pentru meciurile în care acesta este prezent.

Ronaldo are 5 titluri în Liga Campionilor, 140 de goluri, 4 Campionate Mondiale FIFA câștigate, precum și 117 goluri marcate la nivel internațional jucând pentru Portugalia. Desigur, Messi nu este cu mult în spate - 10 titluri La Liga, 7 Baloane de Aur și 474 goluri în cadrul La Liga.

 

 

Cel mai bun jucător de golf timp de 13 ani

Tiger Woods a stat pe primul loc din clasamentele din golf puțin peste 13 ani - mai exact, 683 săptămâni. Al doilea cel mai bun jucător pentru acest record a fost pe locul întâi timp de doar 331 de săptămâni.

Acest record l-a pus pe Tiger Woods pe radarul tuturor pasionaților de sport. De altfel, el este unul dintre cei care au popularizat sportul și în Europa. Totodată, Woods este unul dintre motivele pentru care, în ziua de astăzi, poți realiza pariuri sportive online și pe jocuri de golf!

 

 

Cele mai multe curse câștigate într-un singur sezon

Cursele de mașini sunt un alt sport foarte popular, mai ales un sport pe care se fac pariuri. Acestea sunt, practic, echivalentul curselor cu cai - în acest context folosindu-se caii putere. Când vine vorba de recorduri, trebuie menționat cel al lui Richard Petty - 27 de curse câștigate într-un singur sezon.

Desigur, este vorba despre NASCAR, o ligă care și-a pierdut în timp din popularitate. Recordul lui Petty a fost stabilit în 1967 și rămâne neatins.

 

Aceste recorduri sunt o inspirație pentru fiecare sportiv. Totodată, acestea sunt și sursa acelor bilete speciale pe care oamenii le fac la pariuri sportive. Există pasionați care pariază deseori pe faptul că un anumit jucător va sparge un record de-al lui Ronaldo.

×