x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Paris 2024 a făcut o repetiție a Ceremoniei de deschidere pe râul Sena

Paris 2024 a făcut o repetiție a Ceremoniei de deschidere pe râul Sena

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   11:15
Paris 2024 a făcut o repetiție a Ceremoniei de deschidere pe râul Sena
Sursa foto: Hepta

Organizatorii Paris 2024 au făcut luni o repetiție a Ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de-a lungul râului Sena.

O flotă de 39 de ambarcațiuni a navigat pe traseul de șase kilometri, de la Podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel, toată circulația pe Sena fiind oprită prin centrul Orașului Luminii.

Jocurile Olimpice din capitala Franței vor fi marca prima ocazie când o ceremonie de deschidere va avea loc în afara unui stadion.

"Am aflat astăzi că este fezabil din punct de vedere tehnic", a declarat președintele Paris 2024, Tony Estanguet, citat de Reuters.

Potrivit triplului campion olimpic, a fost testat timpul necesar între fiecare barcă și au fost testate posibilele soluții pentru problemele de motor.

"Am încercat doar să facem ceva diferit", a declarat pentru Reuters directorul de evenimente și ceremonii, Thierry Reboul.

"Dacă vrei ca oamenii să își amintească Jocurile, trebuie să le oferi ceva ce nu au mai văzut până acum".

Biletele pentru ceremonia de deschidere, programată să aibă loc pe 26 iulie anul viitor, încep de la 90 de euro și ajung până la 2.700 de euro.

Ambarcațiunile delegației de testare au fost însoțite de 18 nave ale serviciilor de urgență, ale organizatorilor și ale televiziunii gazdă.

Având în vedere că mii de spectatori și oficiali se adună pe malurile Senei, securitatea va fi o preocupare pentru organizatori.

Amélie Oudéa-Castéra, ministrul francez al sportului, a declarat recent că sunt așteptați aproximativ 400.000 de spectatori.

Între 140 și 170 de ambarcațiuni vor fi folosite pentru a transporta aproximativ 10.000 de sportivi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Paris 2024 jocuri olimpice