Demisia colectivă vine după ce situațiile financiare ale lui Juventus au fost controlate de procurori și de Comisia Națională a Firmelor și Bursei de Valori (Consob) , în ultimele luni, pentru presupuse falsuri contabile și manipularea pieței, potrivit SkySport.
Autoritățile din Peninsulă vor lua la puricat bilanțurile contabile ale clubului din ultimii 3 ani, bănuind că șefii "Bătrânei Doamne" au apelat la înșelăciuni în acte în această perioadă. Sunt vizate toate tranzacțiile făcute de Juventus în ultimele 3 sezoane, inclusiv transferurile de jucători.
Mai mult, Juventus a publicat o pierdere anuală de 254,3 milioane de euro pentru sezonul trecut - o cifră record în istoria clubului.
Decizia a fost luată la propunerea președintelui Agnelli și vine ca urmare a implicării clubului în ancheta Prisma, deschisă de Procuratura din Torino.
Alături de Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved și-a oferit demisia, la fel ca și directorul executiv Maurizio Arrivabene, dar Juventus i-a cerut acestuia din urmă să rămână în poziția sa până la alegerea următorului consiliu de administrație.
Membrii consiliului de administrație Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood au demisionat și ei.
Maurizio Scanavino, CEO-ul Grupului Editorial L'espresso a fost numit drept noul manager general al „Bătrânei Doamne”.
Președintele Agnelli se află la cârma lui Juventus din 2010, iar echipa a câștigat în această perioadă 9 titluri de campioană a Italiei, 4 Cupe și 5 SuperCupe (a ajuns și de două ori în finala Champions League).
După 15 etape, Juventus se află pe locul trei în campionatul intern al Italiei cu 31 de puncte din 45 posibile. „Bătrâna Doamnă” a înregistrat, astfel, nouă victorii, patru rezultate de egalitate și două înfrângeri.
De asemenea, "Bătrâna Doamnă" a fost eliminată în faza grupelor Ligii Campionilor, o ieşire prematură care va duce la un deficit de aproximativ 20 de milioane de euro.