x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Pedro Rocha, preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, suspendat doi ani de o instanţă sportivă

Pedro Rocha, preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, suspendat doi ani de o instanţă sportivă

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2024   •   19:45
Pedro Rocha, preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, suspendat doi ani de o instanţă sportivă
Sursa foto: Hepta

Pedro Rocha, preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), la doar 48 de ore de la succesul Spaniei la EURO 2024, a fost suspendat doi ani de către Tribunalul Administrativ al Sportului Spaniol (TASD), din cauză că l-a demis pe secretarul general al federaţiei, deşi nu avea această perogativă, scrie L'Equipe.

Rocha, care i-a succedat lui Luis Rubiales, demis din cauza episodului cu sărutul forţat al campioanei mondiale Jenni Hermoso, a primit şi o amendă de 33.000 euro, din cauza ''a trei infracţiuni grave'' pe când era şeful Comisiei de management al RFEF.

Una dintre acestea vizează concedierea secretarului general al RFEF, Andreu Camps, deşi nu avea această putere. Celelalte infracţiuni sunt ruperea contractului consilierului juridic al RFEF, Tomas Gonzalez, şi prezentarea RFEF ca un acuzator privat în cazul de corupţie care îl implică pe predecesorul său Luis Rubiales.

RFEF are acum un termen de două luni pentru a convoca alegeri şi a desemna un succesor pentru Rocha, care a fost ales preşedinte al fotbalului spaniol la sfârşitul lunii aprilie.

Vicepreşedinta Maria Angeles Garcia Chaves va asigura interimatul la conducerea RFEF şi va deveni prima femeie care va prezida federaţia.

Pe durata suspendării sale, Rocha nu poate ocupa nicio funcţie în cadrul RFEF.

Conform unor surse, Rocha va face apel la această decizie şi va cere să rămână în post pe durata audierii recursului său, ceea ce i-ar permite să se prezinte la alegerile din septembrie.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Pedro Rocha suspendare