x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ponor, trei medalii la ultimul concurs din carieră

Ponor, trei medalii la ultimul concurs din carieră

27 Noi 2017   •   12:50
Ponor, trei medalii la ultimul concurs din carieră
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Gimnasta Cătălina Ponor s-a retras din activitate la vârsta de 30 de ani, după ce, week-end-ul trecut, a obţinut două medalii de aur şi una de argint la ultima competiţie la care a participat - Openul Mexicului. Sportiva a ales să pună capăt carierei după o serie de accidentări.

 

Cătălina Ponor a cucerit medalii de aur la probele de bârnă şi sol şi medalia de argint la individual compus la concursul "Abierto Mexicano de Gimnasia", desfășurat la Ciudad de Mexico week-end-ul trecut. Aceasta a fost ultima competiţie de gimnastică planificată anul acesta pentru Cătălina Ponor, gimnasta anunţând încă din octombrie că de anul viitor nu va mai concura. Decizia de retragere vine în urma unei serii de accidentări care au împiedicat-o pe Cătălina să evolueze la capacitate maximă, în ultima perioadă, dar şi a vârstei deja foarte înaintate pentru o gimnastă în activitate - 30 de ani. Openul Mexicului s-a transformat într-o adevărată ceremonie de retragere pentru Cătălina Ponor, aceasta bucurându-se de uralele şi atenţia publicului şi a presei locale. Apariţiile sportivei românce au fost întâmpinate cu urale şi aplauze prelungite, comentatorii din sală amintind constant că cei 25 de ani de carieră ai Cătălinei se încheie în cadrul evenimentului. La festivitatea de premiere, Cătălina Ponor a fost ovaţionată de public, primind din partea organizatorilor, pe lângă medalii, un sombrero şi o diplomă specială. "Şi aşa am încheiat o carieră de 26 de ani. Mulţumesc domnule Lucian Sandu (antrenorul gimnastei n.r.) pentru faptul că aţi fost lângă mine timp de 15 ani şi aţi rămas până la final fără să mă dezamăgiţi. Mulţumesc tuturor celor care aţi stat alături de mine şi pentru toata încurajarea şi suportul acordat. Mulţumesc Mexic pentru toata iubirea pe care am primit-o la concurs", a declarat Cătălina Ponor pe pagina personală de Facebook, după premiere. "Urmează gala şi partea cea mai frumoasă în care toţi ne distrăm şi lumea ne poate vedea şi altfel decât în competiţii. Vă mulţumesc şi vă iubesc", a adăugat gimnasta.

 

Cătălina Ponor a început gimnastica la vârsta de cinci ani. Poreclită "Lebăda neagră" pentru eleganţa de care a dat dovadă, Ponor este gimnasta cu cea mai lungă carieră din România. A participat la trei Jocuri Olimpice, unde a obţinut cinci medalii.

 

Cătălina Ponor a obţinut 23 de medalii la competiţiile de top: Olimpiade, Campionate Mondiale şi Campionate Europene

×
Subiecte în articol: catalina ponor