x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Premier League ține trează atenția suporterilor chiar și de Crăciun

Premier League ține trează atenția suporterilor chiar și de Crăciun

25 Dec 2015   •   11:37
Premier League ține trează atenția suporterilor chiar și de Crăciun

Fotbalul britanic nu renunţă la competiţii nici de Crăciun şi celelalte sărbători de sfârşit de an, terenurile de joc din Anglia, Scoţia, Irlanda sau Ţara Galilor fiind, dimpotrivă, mai animate decât oricând în timpul anului, în timp ce alte ţări, precum Turcia şi Belgia, mai răresc meciurile, iar restul, cu excepţia Rusiei, care opreşte totul în cele 3 luni de iarnă, şi-au luat pauză pentru a comemora Naşterea Domnului.

Totuşi, în acest an, campionate precum cele din Spania şi Germania au limitat vacanţa la luna decembrie, dar vor reveni în ianuarie şi pentru că în vară are loc, încă din 10 iunie, Euro-2016, iar calendarul este încărcat şi cu competiţiile europene intercluburi.

Astfel de preocupări nu pare să aibă Premier League, marea animatoare a fotbalului internaţional, principala competiţie engleză având prevăzute 3 etape într-o săptămână, chiar când ceilalţi se află în vacanţă. Între acestea, celebra etapă de "Boxing Day", care se joacă, integral, pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Oricum, Premier League are programate etapele 18, 19 şi 20, disputându-se jocuri până pe 2 ianuarie. Într-o săptămână în care se dispută şi turul 3 al Cupei Angliei.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în Scoţia, spre deosebire de anii trecuţi, unde se joacă pe 26 şi 29 decembrie, precum şi pe 2 ianuarie, trei etape. După vacanţa de Crăciun şi Spania are meciuri, pe 30 decembrie, dar şi în ultima zi a anului, cu Villarreal-Valencia, prima etapă din 2016 urmând să aibă loc pe 2 ianuarie, iar următoarea pe 9 ianuarie, în timp ce pe 5 şi 6 ianuarie sunt prevăzute partidele tur din optimile de finală ale Cupei Regelui.

Şi Germania a fost silită să-şi reducă vacanţele, după ce în 2015 ultima etapă disputată s-a încheiat pe 19 decembrie, punându-se punct turului de campionat, cu Bayern Munchen ajungând la un avans de 8 puncte. Bundesliga se va relua pe 22 ianuarie, cu duelul dintre Hamburg şi Bayern Munchen.

La rândul ei, Italia a intrat în scurta vacanţă pe 20 decembrie, cu ultima etapă a turului Serie A, revenirea pe teren fiind pe 5 ianuarie cu derby-ul Genoa-Sampdoria. În aceeaşi zi a plecat la odihnă şi prima ligă franceză, care îşi reia meciurile pe 8 ianuarie, cu meciul de deschidere al etapei a 20-a, Bastia-Paris Saint Germain.

Portugalia, în pauză din 21 decembrie, reia campionatul pe 2 ianuarie, dar Olanda va avea o vacanţă în limite ce pot fi considerate normale, între 20 decembrie şi 15 ianuarie, primul meci al noului an urmând să fie Twente-Herakles.

Vecinii belgieni, în schimb, care au echipa naţională pe primul loc în clasamentul FIFA, doresc, se pare, să dea mai mult timp reprezentativei pentru a-şi apăra poziţia, astfel că întrecerea internă a fost comprimată: etapa a 20-a s-a disputat pe 22 şi 23 decembrie, dar campionatul are programate meciuri pe 26 şi 27 decembrie, după care se intră, totuşi, în vacanţă, până pe 15 ianuarie.

Şi în Turcia se dispută meciuri de Anul Nou în Cupă, precedate de o etapă, etalată pe 26, 27 şi 28 decembrie, cu vacanţă apoi până pe 17 ianuarie.

Sursa: AGERPRES  

×