x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Prima echipă din lume care îşi va plăti jucătorii în Bitcoin

Prima echipă din lume care îşi va plăti jucătorii în Bitcoin

18 Noi 2021   •   10:20
Prima echipă din lume care îşi va plăti jucătorii în Bitcoin

Perth Heat, una dintre cele mai de succes echipe din Liga Australiană de Baseball, a intrat pe piaţa criptomonedelor. Conducerea a anunțat miercuri că va plăti jucătorii şi personalul în Bitcoin, adăugând că este prima echipă din lume care a făcut acest lucru.

The Heat, care au câştigat patru campionate ABL în epoca modernă, a anunțat că a colaborat cu compania Bitcoin OpenNode pentru a accepta şi trimite plăţi Bitcoin alimentate de tehnologia Lightning Network.

Criptomoneda şi-a făcut treptat loc în lumea sportului, echipele italiene de fotbal au încheiat contracte de sponsorizare cu firme specializate în tranzacţionarea criptomonedelor, de exemplu.

Cu toate acestea, The Heat a spus că este prima echipă din lume care a asimilat pe deplin criptomoneda, imaginând un viitor în care fanii pot plăti cu Bitcoin şi pentru tricouri sau alimente la meciuri.

„Ştim că comunitatea consideră că Heat este un model de succes şi sperăm că măsura îi va inspira şi pe alţii”, a declarat directorul general al Heat, Steven Nelkovski. „Jucătorii şi personalul au îmbrăţişat pe deplin oportunităţile pe care le poate oferi plăta în Bitcoin”.

Jucătorii şi angajaţii vor putea, totuşi, să opteze şi pentru plata standard.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bitcoin