x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Schițele unui celebru pugilist au fost vândute la licitație. Lucrările de artă au fost vândute la prețuri incredibile

Schițele unui celebru pugilist au fost vândute la licitație. Lucrările de artă au fost vândute la prețuri incredibile

06 Oct 2021   •   19:36
Schițele unui celebru pugilist au fost vândute la licitație. Lucrările de artă au fost vândute la prețuri incredibile

O schiță reprezentând o luptă de box , realizată în creion de fetru, și aparținând regretatului Muhammad Ali, a fost vândută cu peste 425.000 de dolari la o licitație organizată, marți, la New York. Prețul plătit este de zece ori mai mare decât estimările minime inițiale.

Licitația a scos la vânzare lucrări de artă puțin cunoscute ale marelui pugilist, unele dintre ele fiind adjudecate cu mult peste estimări.

Schița, numită "Sting Like a Bee" și desenată pe hârtie, în 1978, a fost cea mai căutată lucrare dintre cele peste 20 de picturi, desene și schițe ale fostului campion la categoria grea, care reflectă interesul lui Ali pentru religie, justiție socială și propria carieră.

Lucrarea fusese estimată înainte de vânzare la o valoare de 40.000-60.000 de dolari.

"Ref, el a plutit ca un fluture și a înțepat ca o albină!", se citește în bulele de discurs ale unui boxer pus la pământ de un adversar ale cărui brațe sunt ridicate în semn de victorie. Ali a folosit celebra frază pentru a descrie stilul său de box.

Licitatorii au declarat că 26 de lucrări de artă ale lui Ali au fost vândute pentru un total de 945.524 de dolari, de peste trei ori mai mult decât limita inferioară a estimărilor. "Sting Like A Bee" a fost cumpărată de un colecționar de suveniruri ale lui Ali, rezident în Marea Britanie, a precizat Bonhams. Ceilalți cumpărători nu au fost identificați.

Mediafax

×
Subiecte în articol: muhammad ali