x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scuzele lui Rubiales „nu sunt suficiente”! Premierul spaniol cere măsuri suplimentare

Scuzele lui Rubiales „nu sunt suficiente”! Premierul spaniol cere măsuri suplimentare

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   11:30
Scuzele lui Rubiales „nu sunt suficiente”! Premierul spaniol cere măsuri suplimentare
Sursa foto: Hepta

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat că scuzele președintelui Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso "nu sunt suficiente", iar vicepremierul cere ca acesta să demisioneze.

"Aceasta arată că în țara noastră mai este mult de lucru în ceea ce privește egalitatea și respectul între bărbați și femei", a declarat Pedro Sanchez, citat de insidethegames.

"Ceea ce am văzut a fost un gest inacceptabil. Cred că scuzele pe care domnul Rubiales le-a prezentat nu au fost suficiente, aș spune că nu au fost adecvate, iar domnul Rubiales ar trebui să continue să ia măsuri suplimentare".

Între timp, al doilea vicepremier spaniol, Yolanda Díaz, a cerut ca Rubiales să "demisioneze" pentru acțiunile sale.

Rubiales a prezentat scuze oficiale după incident, după victoria Spaniei în fața Angliei în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin FIFA.

"Am greșit complet, trebuie să recunosc acest lucru", a declarat Rubiales. "A fost fără rea intenție, într-un moment cu multă emoție. Pe moment, am văzut-o ca pe ceva natural, dar apoi a creat agitație.

"Trebuie să îmi cer scuze, să învăț din asta și să înțeleg că atunci când ești președinte trebuie să fii mai atent".

Hermoso a criticat inițial incidentul într-o postare pe rețelele de socializare, dar o declarație a RFEF emisă în numele ei a precizat ulterior: "A fost un gest reciproc total spontan din cauza bucuriei imense pe care o aduce câștigarea unei Cupe Mondiale".

Declarația a descris momentul ca fiind "un gest natural de afecțiune".

Ziarul spaniol El Pais titrase: "Lui Jenni nu i-a plăcut sărutul lui Rubiales, nici nouă nu ne-a plăcut".

Numeroase postări pe rețelele de socializare au făcut comparații cu modul în care Rubiales a salutat jucătorii de sex masculin la prezentări similare.

Gestul a fost criticat și de ministrul spaniol al egalității, Irene Montero, care a catalogat momentul ca fiind "o formă de violență sexuală pe care femeile o suferă zilnic".

Între timp, ministrul spaniol al sporturilor, Miquel Iceta, a criticat incidentul ca fiind "inacceptabil".

Ulterior, Rubiales s-a alăturat echipei la o recepție la Madrid, unde a fost primită de premierul spaniol Pedro Sánchez.

Spania a câștigat trofeul pentru prima dată după ce a învins Anglia cu 1-0 pe Stadionul Australia din Sydney, grație unui gol marcat în prima repriză de căpitanul Olga Carmona.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pedro sanchez Luis Rubiales