x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Shevchenko va strânge bani pentru o școală ucraineană printr-un meci caritabil la Londra

Shevchenko va strânge bani pentru o școală ucraineană printr-un meci caritabil la Londra

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   07:24
Shevchenko va strânge bani pentru o școală ucraineană printr-un meci caritabil la Londra
Sursa foto: Hepta

Fostul atacant al Ucrainei și al echipei AC Milan, Andriy Shevchenko, va strânge bani printr-un meci de fotbal caritabil organizat pe stadionul Stamford Bridge din Londra, pentru a ajuta țara sa devastată de război.

La meciul din 5 august vor participa actuali jucători și "legende de la Arsenal, Chelsea, AC Milan", a declarat miercuri Shevchenko pentru Reuters, după ce a vizitat o școală din Cernihiv, care a fost parțial distrusă de bombele rusești în luna martie a anului trecut.

Fondurile strânse prin intermediul platformei United24 a guvernului ucrainean vor fi folosite pentru reconstruirea școlii, costul fiind estimat la 1,7 milioane de dolari.

Lui Shevchenko i s-a alăturat în acest proiect colegul său ucrainean și actualul jucător al lui Arsenal, Oleksandr Zinchenko.

"Este o școală foarte importantă, deoarece este singura din regiune care poate oferi educație copiilor", a declarat Shevchenko.

"Acea școală a fost distrusă de rachetele rusești. Câteva clase au fost distruse.

"Astăzi am auzit o mulțime de povești venite de la copii, care spun cum forțele rusești vin în case cu arme și îi sperie pe copii. Despre părinți care dispar și unii dintre ei nu se mai întorc niciodată.

"Cea mai importantă misiune este să scoatem războiul din mintea copiilor", a declarat Shevchenko, în vârstă de 46 de ani, care și-a încheiat cariera de jucător în 2012, după ce a îmbrăcat tricourile lui Dinamo Kiev, AC Milan și Chelsea.

Zinchenko nu se întoarce prea des în Ucraina.

"Nu mai fusesem aici de ceva vreme și imediat ce am trecut granița m-am simțit ca acasă. Chiar și cu toate aceste lucruri înfricoșătoare, acesta este pământul meu", a declarat fundașul lateral al lui Arsenal, vorbind încet.

"Copiii ucraineni care cresc cu războiul - despre asta este vorba", a adăugat el.

"Copiii din Europa (de vest) nu știu ce sunt sirenele. Este cel mai înspăimântător dintre lucruri".

Shevchenko este încrezător că Ucraina va continua să reziste la ceea ce Moscova numește o "operațiune specială".

"Luptăm pentru a avea dreptul de a exista", a spus el. "Pentru democrația noastră, pentru viața noastră, pentru familiile noastre.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, susține inițiativa.

"Game4Ukraine de pe Stamford Bridge este o oportunitate pentru comunitatea fotbalistică din întreaga lume de a se uni, de a-și arăta solidaritatea, de a ajuta Ucraina, de a-i ajuta pe copiii noștri să se întoarcă pe băncile școlii și, de asemenea, de a atrage din nou atenția întregii comunități mondiale asupra războiului", a spus el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Shevchenko meci caritabil