x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Portret WTA: Sorana Cîrstea, „Cel mai neobișnuit dintre suspecți. O jucătoare periculoasă”

Portret WTA: Sorana Cîrstea, „Cel mai neobișnuit dintre suspecți. O jucătoare periculoasă”

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   12:15
Portret WTA: Sorana Cîrstea, „Cel mai neobișnuit dintre suspecți. O jucătoare periculoasă”
Sursa foto: Hepta

Calificarea Soranei Cîrstea în semifinala de la Miami Open a produs reacții diverse în presa internațională. Site-ul oficial al organizației mondiale feminine de tenis, WTA, o descrie ca pe un „suspect neobișnuit” și îi face o prezentare dedicată „fanilor ocazionali ai tenisului”.

„Salutați-o pe Sorana Cîrstea. Cea care nu se află între capii de serie la Miami Open arată lumii tenisului cât de periculoasă poate fi o jucătoare atunci când totul este în regulă.” Așa începe wtatour.com prezentarea româncei a cărei calificare în semifinalele de la Miami, în dauna Arynei Sabalenka, a surprins întreaga lume a tenisului mondial.

Semifinalele de la Miami Open au parte de un posibil careu de ași cu nume de marcă ale momentului în tenisul mondial. Jessica Pegula și Elena Rybakina, clasate pe locurile 3 și 7 se vor înfrunta în prima semifinală. De asemenea, este posibilă și prezența dublei campioane de la Wimbledon, Petra Kvitova, care mai are de jucat sfertul de finală cu Ekaterina Alexandrova, cap de serie nr.18, un meci care a fost amânat miercuri din cauza ploii.

„Și mai este și numărul 74 mondial, cel mai neobișnuit dintre suspecți. Fanii ocazionali ai tenisului, salutați-o pe Sorana Cîrstea.”, scrie wtatour.com, după care face o scurtă prezentare a româncei.

„Vă putem spune că Sorana Cîrstea, care împlinește 33 de ani în prima săptămână din aprilie, a început în acest sport la vârsta de 4 ani. La 14 ani, a apărut la primul ei eveniment ITF, la București - la câteva luni după ce s-a născut Coco Gauff.

Este o admiratoare a lui Stefanie Graf și, poate nu întâmplător, forehand-ul este lovitura ei preferată. Filmele, cumpărăturile, cititul și cuvintele încrucișate se numără printre hobby-urile ei în afara terenului. Orașele preferate sunt Londra și New York, orașe mari cu multe de făcut.”

Tot cei de la WTA subliniază și faptul că românca a realizat un șir de premiere odată cu victoria din sferturile de finală.

Astfel, în primul ei meci împotriva Arynei Sabalenka, locul 2 mondial, Cîrstea a câștigat în două seturi, oferindu-i lui Sabalenka doar a treia înfrângere a anului. Bielorusa este cea mai bine clasată jucătoare pe care a învins-o vreodată.

Cu victoriile în fața Sabalenkăi și a Carolinei Garcia (nr. 5), Cîrstea a învins pentru prima dată două adversare din Top 5 într-un singur turneu.

Cirstea este prima jucătoare clasată în afara Top 50 care a câștigat nouă meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double într-un singur an.

Aceasta este a doua semifinală WTA 1000 din carieră. Prima a avut loc în urmă cu aproape un deceniu, la Toronto. Cîrstea a câștigat acel meci împotriva lui Li Na, înainte de a pierde în finală în fața Serenei Williams.

Acest decalaj este al doilea cel mai lung din istorie, după cel de 11 ani al Anastasiei Pavlyuchenkova, între 2010 la Cincinnati și 2021 la Madrid.

De asemenea, Sorana Cîrstea, alături de Barbora Krejcikova, cu câte 10 victorii în meciuri pe tabloul principal WTA 1000 în acest an, ocupă locul secund, după Elena Rybakina, cu 12.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×