x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fiesta! Spania, primire regală a campionilor Euro 2024: Regele Felipe al VI-lea și mii de cetățeni i-au felicitat pe sportivi

Fiesta! Spania, primire regală a campionilor Euro 2024: Regele Felipe al VI-lea și mii de cetățeni i-au felicitat pe sportivi

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   23:37
Fiesta! Spania, primire regală a campionilor Euro 2024: Regele Felipe al VI-lea și mii de cetățeni i-au felicitat pe sportivi
Sursa foto: X/Central Realeza

Spania, campioana Euro 2024, s-a întors acasă cu o primire regală la Madrid. Spania a învins Anglia cu 2-1 în finala de duminică, la Berlin și a câștigat al patrulea titlu european, un record. Campionii au călătorit luni din Germania la Madrid și s-au întâlnit cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Fluturând steaguri și îmbrăcați în culorile roșu și galben ale Spaniei, zeci de mii de oameni au salutat cu bucurie echipa masculină de fotbal a țării, triumfătoare la Euro 2024, luni, în timpul unei parade în Madrid.

„Campioni, campioni!", le-au strigat fanii jucătorilor și antrenorului, care au sărbătorit victoria într-un autobuz decapotabil cu două etaje, cu trofeul plasat în față și cu mesajul „Este doar începutul" inscripționat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Autoritățile spaniole au lăudat victoria și stilul de joc, în timp ce unii fani au afirmat că aceștia au promovat unitatea într-o țară cu o istorie de tensiuni teritoriale și polarizare politică.

„Suntem o țară minunată. În zile ca aceasta, este important să ne amintim că acest steag ne reprezintă pe toți", a declarat un tânăr fan pe nume Borja pentru televiziunea națională TVE, citat de Reuters.

El l-a lăudat pe Lamine Yamal, starul în ascensiune al Spaniei, în vârstă de 17 ani, jucător de culoare, al cărui tată este originar din Maroc, iar mama sa s-a născut în Guineea Ecuatorială.

„Vedem problemele cu rasismul. Lamine Yamal va defini o epocă, deoarece oamenii din Spania sunt de toate culorile", a adăugat Borja.

Aflați la balcoane și pe trotuarele aglomerate, fanii entuziasmați, mulți dintre ei copii și unii care au călătorit din zone îndepărtate ale Spaniei, i-au salutat pe jucătorii care purtau tricouri albe pe care scria "Regii Europei", însoțite de un număr mare patru pentru a marca al patrulea titlu continental al Spaniei.

„Vreau să vă mulțumesc pentru eforturile voastre și pentru modul în care ați jucat, cu bucuria cu care o faceți", a spus regele Spaniei Felipe al VI-lea echipei în cadrul unei ceremonii la palatul său, însoțit de regina Letizia și cele două fiice ale sale îmbrăcate în tricouri naționale.

„O bucurie ca aceasta a fost bună pentru noi", a adăugat el.

 

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Spania sarbatoare campioni