x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Suporterul care a postat un videoclip rasist după finala Euro 2020 a fost condamnat cu suspendare

Suporterul care a postat un videoclip rasist după finala Euro 2020 a fost condamnat cu suspendare

07 Oct 2021   •   10:40
Suporterul care a postat un videoclip rasist după finala Euro 2020 a fost condamnat cu suspendare

Bradford Pretty , un bărbat englez, tată a trei copii, care a postat pe Facebook un videoclip în care îi abuzează rasial pe Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, după finala Euro 2020, a primit o condamnare la 50 de zile de închisoare, cu suspendare timp de 12 luni.

Bradford Pretty, un muncitor în construcții în vârstă de 50 de ani, fiind în stare de ebrietate, s-a lansat într-o tiradă de acuze la adresa celor trei jucători ai Angliei, după înfrângerea la penalty-uri, împotriva Italiei, în luna iulie. Clipul în care apare folosind doi termeni rasiști, pentru a-i descrie pe cei trei fotbiști, a fost încărcat pe rețelele de socializare și a atras nenumărate comentarii, relatează The Guardian.

Pretty s-a prezentat miercuri la tribunalul de magistrați din Folkestone, unde a recunoscut că a trimis un mesaj care a fost grosolan și ofensator, cu caracter indecent, obscen și amenințător. El a fost condamnat la 50 de zile de închisoare, cu suspendare timp de 12 luni, și i s-a ordonat să efectueze 200 de ore de muncă în beneficiul comunității.

În videoclip, bărbatul se referă la Rashford, Sancho și Saka folosind doi termeni rasiști.

Avocatul apărării a recunoscut că videoclipul a fost "detestabil", spunând că a fost un "moment de nebunie la beție". El a spus că Pretty a băut "15 sau 16" cutii de bere în ziua finalei și că era "în mod clar puternic intoxicat" în videoclip. Graham a cerut ca clientului său să i se acorde credit pentru că a pledat vinovat.

Președintele completului de judecată a suspendat pedeapsa de 50 de zile de închisoare pentru 12 luni.

Lui Pretty i s-a cerut să efectueze 200 de ore de muncă neremunerată și să plătească, de asemenea, cheltuielile de judecată și o suprataxă judiciară în valoare totală de 213 lire sterline.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: suporter condamnat