x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Sentință TRAGICĂ în Dubai. Un antrenor britanic de fotbal a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

Sentință TRAGICĂ în Dubai. Un antrenor britanic de fotbal a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

de Giulia Anghel    |    13 Oct 2021   •   17:42
Sentință TRAGICĂ în Dubai. Un antrenor britanic de fotbal a fost condamnat la 25 de ani de închisoare
Sursa foto: pixabay.com

Un antrenor britanic de fotbal a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în Dubai pentru trafic de droguri, după ce au fost găsite în mașina sa patru sticle cu ulei de canabis. Ministerul de Externe al Regatului Unit a declarat că îi oferă acestuia sprijin consular, scrie bbc.com.

Billy Hood este din Notting Hill, vestul Londrei, și are 24 de ani. A jucat fotbal semi-profesionist pentru Kensington și Ealing Borough FC.

El a fost arestat pe 31 ianuarie 2021, la scurt timp după ce a ajuns în Dubai. Tânărul susține că a fost obligat să semneze o declarație scrisă în limba arabă, în pofida faptului că nu vorbește limba. El spune că poliția a venit la el pe neașteptate pentru a-i percheziționa casa și mașina. Acesta a fost dus apoi la o secție de poliție și ținut izolat timp de 14 zile în condiții improprii, fără acces la produse de igienă personală.

"Mărturisirile forțate, obținute prin constrângere sunt obișnuite în Dubai", explică Radha Stirling, director executiv al Grupului pentru persoane aflate în detenție din Dubai, care reprezintă familia antrenorului.

Totodată, tânărul a explicat că uleiul i-a fost adus de un prieten din Anglia, care îl vizitate cu două săptămâni înainte. 

Uleiul de canabis este legal în Marea Britanie și este folosit, de obicei, pentru ameliorarea durerilor, a anxietății sau stresului. 

Însă autoritățile din Emiratele Arabe Unite au toleranță zero pentru infracțiunile legate de droguri. Condamnările pentru trafic de droguri pot include pedeapsa cu moartea, iar deținerea chiar și a celei mai mici cantități de substanțe ilegale poate duce la o pedeapsă de cel puțin patru ani de închisoare.

„Am avut întotdeauna toleranță zero la orice droguri sau substanțe ilegale. Să fiu acuzat că promovez și vând droguri într-o țară care are aceleași credințe și valori ca mine este foarte supărător, deoarece îmi afectează viitorul”, afirmă britanicul, într-o declarație prezentată de avocații săi.

Familia sa face apel la autoritățile din Regatului Unit și Emiratele Arabe Unite pentru a interveni în acest caz.

„Plâng când îmi imaginez prin ce trece băiatul meu. Este cea mai gravă situație prin care am trecut vreodată și mă simt neajutorată”, spune Brenda Hood, mama antrenorului. 

 

×
Subiecte în articol: dubai antrenor de fotbal