x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fabrizio Ravanelli, in Romania - Crede in Steaua

Fabrizio Ravanelli, in Romania - Crede in Steaua

de Delia Gomoescu    |    20 Apr 2006   •   00:00
Fabrizio Ravanelli, in Romania - Crede in Steaua

Invitat de Realitatea TV pentru a comenta tehnico-tactic partida din aceasta seara, fostul atacant italian crede ca Steaua are sanse mari de calificare daca nu primeste gol acasa.

Jurnalul National: Nu esti pentru prima data in Romania...
Fabrizio Ravanelli: Nu. Am mai fost aici acum 11 ani cu Juventus si am jucat chiar impotriva Stelei.

Ai vazut vreun meci al Stelei in aceasta editie a Cupei UEFA?
Am vazut Steaua de 2-3 ori in acest sezon. M-a impresionat Radoi, un jucator foarte important, cu mare potential, care, daca va avea acelasi parcurs si in viitor, poate sa aspire la cele mai mari echipe.

Cine are cele mai mari sanse sa ajunga in finala, Steaua sau Middlesbrough?
Daca va reusi sa castige in aceasta seara fara sa primeasca gol, Steaua are mari sanse sa se califice. Bineinteles va trebui sa fie puternica si in retur si sa nu se emotioneze in fata unui public care reprezinta intr-adevar al 12-lea jucator.

Care este cea mai mare calitate a lui Middlesbrough?
Niciodata nu se preda. Prefera sa puna capul in pamant si sa lupte pana la capat, iar echipele care nu sunt atente cad deseori victime. Hasselbaink este cel mai important jucator al lor. Are capacitatea de a inscrie in orice moment. De baza e si Viduka, insa el nu va evolua la Bucuresti.

Nu ai fi tentat sa antrenezi o echipa din Romania asa cum au facut-o Zenga, Landi sau Bergodi?
Trebuie sa dau mai intai examenul pentru a deveni antrenor. Fotbalul romanesc este in progres, asa ca nu se stie...

PRIMUL ITALIAN DIN ANGLIA
Ca jucator, Fabrizio Ravanelli a cunoscut gloria la Juventus, echipa cu care a cucerit Cupa UEFA in 1993 si Liga Campionilor in 1996. S-a transferat apoi la Middlesbrough, fiind primul italian care a evoluat in Anglia. Chiar daca Boro a retrogradat la finalul sezonului 1996-1997, Ravanelli a avut un parcurs remarcabil, cucerind Gheata de Aur si clasandu-se printre primii zece in cursa pentru Balonul de Aur. Tot in acel sezon, Boro a izbutit ceea ce nu reusise in 120 de ani de istorie: sa joace in finala Cupei Angliei si in finala Cupei Ligii. Ca fost jucator al lui Juventus, Ravanelli crede ca Adrian Mutu este un fotbalist de exceptie, dar care are nevoie de continuitate: "Deocamdata, el alterneaza partidele senzationale cu meciurile mai slabe. Dar este un jucator cu mari calitati".
×
Subiecte în articol: sport