x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Facem 9 puncte din 9" - Presedintele FRF, Mircea Sandu, e optimist

"Facem 9 puncte din 9" - Presedintele FRF, Mircea Sandu, e optimist

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    20 Feb 2006   •   00:00
"Facem 9 puncte din 9" - Presedintele FRF, Mircea Sandu, e optimist

Prezent in acest week-end la o intalnire cu reprezentantii Asociatiilor Judetene de Fotbal la Brasov, Mircea Sandu s-a aratat increzator ca echipa nationala va incepe in forta preliminariile CE 2008.

In vederea celor trei meciuri din grupa G pe care tricolorii le vor disputa in acest an, cu Bulgaria acasa, cu Albania in deplasare si cu Belarusul pe teren propriu, presedintele FRF este optimist.

START. "Am incredere ca in aceasta toamna vom face noua puncte. Nu cred ca este un handicap faptul ca incepem cu Bulgaria, pentru ca pana la urma trebuia sa incepem cu cineva. Ei au foarte multi jucatori buni, dar nu cred ca in acest moment acestia pot actiona ca o echipa", a spus Sandu. In privinta oraselor care vor gazdui partidele echipei reprezentative, "Nasu’" a declarat: "Decizia de a juca intr-un oras sau altul apartine jucatorilor si antrenorilor, nu Federatiei. Personal, nu am superstitii, insa nu eu decid".

SCUZE. Referitor la problema stadioanelor din Romania, Mircea Sandu a spus: "Eronat, presa mi-a pus mie in carca problema stadioanelor, dar hai sa fim seriosi, nu o sa poata nici o federatie din lume sa faca stadioane, pentru ca unul costa de la 30-40 de milioane in sus. Este problema statului, pe care eu o spun de atata timp, asa ca poate ar fi cazul sa fiu si ascultat".

ARBITRI
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, care l-a insotit pe presedintele Mircea Sandu la intalnirea cu AJF-urile de la Brasov, s-a referit si la problema arbitrajului din Romania. "In cele trei-patru luni de cand ocup aceasta functie in cadrul federatiei, am constatat ca cele mai multe probleme aici sunt. Se pare ca in ultimii ani, la nivel de tara au fost exagerat de multe probleme in acest sector si trebuie sa incepem de undeva sa le rezolvam." In legatura cu programul echipei nationale, Lupescu a opinat: "Vom juca toate partidele importante sambata, iar ultimele doua meciuri, cu Bulgaria si cu Albania, acasa. De asemenea, cu doua jocuri acasa si unul in deplasare, cred ca putem avea un start foarte bun".

CORUPTIE
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a fost mult mai dur in privinta problemelor din arbitraj. "Hai sa fim seriosi, stim cu totii ca au fost nereguli la comisia de arbitraj si ca au fost foarte multi promovati pe ochi frumosi. Din aceasta cauza suntem unde suntem. De unde aveam reprezentanti la campionatele europene si in cupele europene, am ajuns sa arbitram doar la turnee finale sub 21 de ani. Mereu au fost nereguli la CCA. Este incredibil ce se intampla", a spus liderul de la Casa Fotbalului. Altfel, prim-vicepresedintele CCA, Marcel Lica, a intarziat la consfatuire, fiind implicat intr-un accident rutier care a avut loc la 10 km de Pitesti.
×
Subiecte în articol: sport sandu