x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fără rejucare

Fără rejucare

de Delia Gomoescu    |    21 Noi 2009   •   00:00
Fără rejucare
Sursa foto: /AFP PHOTO/MEDIAFAX

FIFA a anunţat ieri oficial că rezultatul meciului Franţa - Irlanda, scor 1-1, rămâne definitiv.



Forul internaţional a răspuns ieri în mod oficial solicitării făcute de Federaţia Irlandeză de Fotbal, privind rejucarea meciului de pe Stade de France. FIFA a precizat că rezultatul nu poate fi schimbat, iar partida nu se poate rejuca. "După cum se menţionează clar în Legile Jocului, în timpul meciurilor deciziile sunt luate de arbitru, şi acestea sunt definitive", se arată într-un comunicat postat pe site-ul forului mondial.

Mai multe oficialităţi irlandeze, printre care ministrul Justiţiei, Dermot Ahren, dar şi premierul Brian Cowen, solicitaseră joi Federaţiei Internaţionale de Fotbal ca partida cu Franţa să se rejoace.

Decizia centralului suedez Martin Hansson, care nu a sancţionat un henţ evident la Thierry Henry, a readus în discuţie introducerea probei video la meciurile de fotbal. Varianta este susţinută şi de managerul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson. "FIFA preferă să se bazeze pe deciziile oamenilor.

Până când nu-şi va schimba părerea nu se poate face absolut nimic. Tehnologia poate să-i ajute pe arbitri în situaţiile dificile", crede Ferguson.

Opinia tehnicianului scoţian este susţinută şi de antrenorul lui Arsenal, francezul Arsene Wenger.

Pro şi contra Henry
Fostul internaţional irlandez Tony Cascarino consideră că singurul vinovat pentru cele întâmplate este Thierry Henry, autorul henţului premergător golului decisiv marcat de Gallas. "Henry este doar un trişor ipocrit, pe care nu-l preocupă decât propria persoană. Este o chestiune de conştiinţă", a scris fostul fotbalist în Times, susţinând că atacantul francez ar fi trebuit să meargă în acel moment direct la arbitru şi să-şi recunoască fapta. În schimb, David Beckham îi ia apărarea lui Henry: "Nu cred că Thierry este un trişor. Într-un astfel de meci eşti cuprins de emoţii şi de multe ori nu mai ştii ce faci. Doar la final îţi dai seama că ai greşit".

×
Subiecte în articol: sport