x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Farul a intrat la apa

Farul a intrat la apa

26 Apr 2004   •   00:00

In ciuda speculatiilor, partida de la Constanta s-a jucat corect si a consemnat victoria lui Dinamo in ultimele secunde de joc dupa un penalty contestat de gazde. Rapid isi continua traseul jalnic si simte suflarea din spate a Craiovei si a Nationalului.

Meciul s-a desfasurat intr-o atmosfera cu totul speciala, creata de oficialii Farului. Ei acuzasera joi ca persoane dubioase au incercat sa le cumpere jucatorii. Deznodamantul? Dupa un final dramatic s-a impus Dinamo.

Florin Gongu

„Faceti valuri, faceti valuri!", scandau fanii Farului in minutul 80, cand echipa lor conducea cu 1-0 si se indrepta spre victorie. Atmosfera din tribune, incarcata si de alte valuri, cele ale suspiciunilor legate de corectitudinea partidei, a avut darul sa-i mobilizeze pe constanteni doar pana la un anumit punct.

BUMERANG. Toata tesatura de intrigi avea sa se intorca precum un bumerang asupra gazdelor. Ion Marin a dictat o retragere prematura a echipei in propriul careu, permitand dinamovistilor sa atace cu toate liniile, care au ratat foarte multe ocazii. Ghinionul li s-a spart in minutul 82, cand Danciulescu a inscris fara sa-si dea seama, mingea mai mult lovindu-l la sutul lui Niculescu, pentru ca apoi sa-si desavarseasca opera printr-un penalty obtinut in minutele de prelungire.

EXPLICATII. „Un singur jucator a fost sunat, dar nu stiu de cine. Am incercat sa dezamorsez aceasta bomba, care putea sa-mi imparta echipa in doua. Nu cred ca meciul poate fi suspectat de blat", a spus Ion Marin. „Mi-a fost penibil sa le explic jucatorilor ca nu a sunat nimeni de la Dinamo. S-a creat o tensiune care m-a marcat si pe mine", a explicat la randul sau Ioan Andone.

„Maniera de arbitraj din repriza a doua a fost total ostila Farului. Am dovedit ca nu suntem cu nimic mai prejos decat Dinamo, care are pretentia sa ia titlul" Ion Marin, antrenor Farul

„A fost o victorie muncita, nu una furata. Toate deciziile au fost corecte. Daca bateam cu 3-0, era blat?" Ioan Andone, antrenor Farul

Corpodean a fost contestat

Ion Marin si-a exprimat indoiala in privinta acordarii penalty-ului din minutul 93. „Trebuie sa mai vad o data faza, dar din unghiul in care eram mi s-a parut o cazatura teatrala a lui Danciulescu, in duelul cu Oprea." In replica, si Andone a reclamat modul in care s-a acordat lovitura de la 11 metri pentru Farul. „Liviu Mihai mai intai il tine pe Grigorie, si apoi cade." In ciuda protestelor, care au incins spiritele, deciziile majore luate de Corpodean pot fi apreciate ca fiind corecte.

Dinamo, decimata

Ioan Andone si-a felicitat jucatorii pentru ca „au luptat pana in ultima secunda". El si-a exprimat insa ingrijorarea fata de efectivul de care va dispune etapa viitoare, contra Brasovului. Alexa, Semeghin si Danciulescu vor fi suspendati, dupa „galbenele" incasate, iar portarul Munteanu este incert, dupa lovitura primita in spate de la Gurita.

×
Subiecte în articol: sport