x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Argeş, în Liga 2!

FC Argeş, în Liga 2!

08 Iul 2009   •   00:00
FC Argeş, în Liga 2!
Sursa foto: Elly Cîrstea/

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis, miercuri, retrogradarea echipei FC Argeş în Liga 2, iar patronul clubului Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata în fotbalul românesc.



Comisia de Disciplină din cadrul LPF a decis să retrogradeze formaţia FC Argeş in Liga 2, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat patronul său, Cornel Penescu, acuzat că a mituit mai mulţi arbitri si pe presedintele CCA, Gheorghe Constantin, pentru a avantaja echipa din Trivale.

Judecarea cazului FC Argeş a fost amânată în două rânduri până acum, la 24 iunie şi la 1 iulie. FC Argeş a terminat sezonul pe locul 10, cu 44 de puncte. De retrogradarea piteştenilor va beneficia Gaz Metan Mediaş, care s-a clasat pe poziţia a 15-a, prima de sub linia care delimitează formaţiile retrogradate, dar va rămâne astfel în primul eşalon.

FC Argeş are dreptul să facă recurs la decizia Comisiei de Disciplină în 5 zile, la Comisia de Apel. „Pierdem peste doua milioane de euro", a declarat Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, la auzul deciziei, referindu-se la banii cuveniti din drepturile de televizare..De asemenea, Cornel Penescu a fost declarat persona non grata şi amendat cu 300.000 de lei.


×
Subiecte în articol: sport