x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fc Braşov – Unirea Urziceni 0-0: Uniţi în remiză albă

Fc Braşov – Unirea Urziceni 0-0: Uniţi în remiză albă

de Dragos Stoica    |    09 Noi 2009   •   00:00
Fc Braşov – Unirea Urziceni 0-0: Uniţi în remiză albă
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

La trei zile după egalul scos in extremis cu Glasgow Rangers la Bucureşti, campionii au reuşit să nu piardă în campionat în faţa unei echipe redutabile pe teren propriu.

Unirea a avut şi un penalty neacordat, dar conducătorii săi n-au acuzat arbitrajul, pe care l-au considerat imparţial.

Aproape fiecare rezultat bun obţinut în actuala campanie din Liga Campionilor a fost apoi urmată de un rezultat nefavorabil în campionat pentru Unirea. În aceste condiţii, campionii şi-au fixat sâmbătă drept obiectiv să nu piardă la Braşov, mai ales că întâlneau una dintre cele mai solide echipe de teren propriu din Liga 1.

MOLDOVAN, NEMULŢUMIT
Soocoteala de acasă s-a potrivit şi cu cea din târg, deoarece ialomiţenii au izbutit să plece cu un punct de sub Tâmpa. După o primă repriză în care gazdele au dominat fără efect, partea secundă a adus o scădere semnificativă de calitate, ambele echipe luptându-se surd pe la jumătatea terenului. Cea mai semnificativă fază s-a petrecut în minutul 63, când Rui Duarte a blocat cu mâna în careu o centrare trimisă de Bordeanu. După meci, tehnicianul gazdelor, Viorel Moldovan, s-a arătat nesatisfăcut de rezultat.

"E un 0-0 care nu mă mulţumeşte, ştiam că va fi greu să-i scoatem să joace. Era normal să gestionăm bine acest joc, am făcut o primă repriză bună, în care puteam chiar şi marca, însă a doua repriză a fost mai slabă. Am fost nevoit să-l schimb pe Dorel Zaharia, care la pauză mi-a spus că nu se simte bine. Din păcate, intrările lui Hadnagy şi Sburlea nu au ajutat foarte mult, pentru că am căzut la mijloc. Ei s-au apărat foarte bine şi cred că acesta a fost şi scopul lor, să nu piardă. Ţinând cont însă de miza partidei, e bine că s-a terminat aşa. E bine că avem 21 de puncte, campionatul e lung şi se mai pot întâmpla multe până la final", a spus Moldovan.


A fost 11 metri!
Cu toate că la faza din minutul 63 s-ar fi impus acordarea unei lovituri de la 11 metri pentru Unirea, oficialii ialomiţeni s-au ferit să acuze arbitrajul. "Poate că trebuia să primim un penalty, însă nu pot să zic nimic despre arbitraj, deoarece prestaţia brigăzii a fost imparţială", a spus la final preşedintele Unirii, Mihai Stoica.

La conferinţa de presă a participat antrenorul secund al formaţiei din Urziceni, Dumitru Stângaciu, care a recunoscut că este mulţumit cu egalul de la Braşov: "Ambele echipe merită felicitări pentru jocul de astăzi. Noi suntem mulţumiţi cu un punct, dar, gata, meciul s-a încheiat şi ne gândim la ce urmează în Liga Campionilor. E o performanţă a Braşovului faptul că nu am reuşit să-i dăm gol. Nu putem da vina mereu pe oboseală, dar asta este, nu avem ce face, trebuie să intrăm în teren şi să jucăm".

 

"Cred că Unirea a venit la Braşov doar cu ideea de a nu pierde acest meci şi şi-a atins scopul. Nu sunt mulţumit pentru acest egal, dar, având în vedere miza meciului, nu e un rezultat tocmai rău "
Viorel Moldovan, antrenor FC Braşov

×
Subiecte în articol: sport