x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Moscova l-a dat afară pe Oleg Blohin. Sahtior, următoarea ţintă?

FC Moscova l-a dat afară pe Oleg Blohin. Sahtior, următoarea ţintă?

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Noi 2008   •   00:00
FC Moscova l-a dat afară pe Oleg Blohin. Sahtior, următoarea ţintă?

FC Moscova i-a reziliat contractul antrenorului ucrainean Oleg Blohin, a anunţat preşedintele grupării din capitala Rusiei, Igor Dmitriev, citat de agenţia EFE.



“Am luat, de comun acord, decizia de a înceta colaborarea”, a declarat Dmitriev, după o întâlnire cu Blohin.  Fost selecţioner al Ucrainei, Oleg Blohin a preluat-o pe FC Moscova în decembrie 2007, când a semnat o înţelegere pe trei sezoane cu formaţia rusă. FC Moscova a dezamăgit, însă, anul acesta sub comanda sa, ocupând doar locul 9 în liga rusă, după ce a ratat calificarea în faza grupelor Cupei UEFA.

În vârstă de 56 ani, Oleg Blohin a evoluat, ca jucător la formaţia Dinamo Kiev, cu care a câştigat şapte titluri de campion al URSS. Desemnat cel mai bun fotbalist european în 1975, Blohin este cel mai bun marcator din istoria fotbalului sovietic (211 goluri). Ca antrenor, el a reuşit să califice, în premieră, naţionala Ucrainei la un turneu final al Cupei Mondiale de fotbal, în anul 2006. Presa ucraineană îl consideră pe Oleg Blohin favorit pentru preluarea postului de antrenor al echipei Şahtior Doneţk, după probabila plecare a românului Mircea Lucescu, în această iarnă.

×
Subiecte în articol: sport blohin oleg blohin