x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC TIMIŞOARA / Vor veni punctele înapoi?

FC TIMIŞOARA / Vor veni punctele înapoi?

de Mihai Igirosanu    |    11 Mar 2009   •   00:00
FC TIMIŞOARA / Vor veni punctele înapoi?

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a dezvăluit ieri că a reuşit “îngroparea securii războiului” dintre gruparea timişoreană şi FRF, lăsând de înţeles că şansele ca bănăţenii să-şi recapete cele şase puncte în clasamentul Ligii 1 sunt destul de însemnate.



Dragomir a detaliat cum a decurs întâlnirea pe care a avut-o cu patronul Timişoarei, Marian Iancu, cu secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, şi cu juristul forului de la Casa Fotbalului. “Nu este nici un război între mine şi Mircea Sandu! Am vrut să aflu adevărul şi i-am convocat pe secretarul general Kassai şi pe juristul FRF, pe Marian Iancu şi pe avocaţii lui. Am ascultat cele două părţi şi le-am cerut un raport, ca să văd dacă am dreptul să-i ajut cu ceva. Am îngropat securea războiului între Federaţie şi Timişoara. TAS-ul a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Una e treaba cu palmaresul şi culorile, şi alta e cu depunctarea. Şi eu spun că Timişoara şi-a câştigat punctele pe teren, nu la masa verde după vreo şmecherie, că au aruncat vreo piatră în capul arbitrului. Şi dacă au greşit conducătorii, tot nu trebuie depunctată, pentru că punctele au fost câştigate corect”, a spus Dragomir.

“LAJOS NU A LUAT BANI”
Liderul Ligii a vorbit şi despre scandalurile iscate de arbitrajul lui Tiberiu Lajos la Mediaş, şi despre conflictul de la Braşov dintre Constantin Iacov şi Gigi Becali. “Arbitrajul lui Lajos a făcut multe deservicii clubului Dinamo. Borcea e un bun conducător, dar s-au terminat de mult prostiile cu blaturi. Pe Lajos îl poţi băga la incorectitudine pentru toate fazele din meci, nu doar pentru penalty. De aici până la a spune că a intervenit Borcea este total deplasat. Despre Iacov? Este un fost puşcăriaş, care creează conflicte, jigneşte, care a distrus un club cu renume ca Progresul, care a luat bani pentru asta. Un om care cred că este pus să-l incite pe Gigi Becali, pentru că nu pot să-l bage la dare de mită. Iacov este un făraş pe care să-l ducă la puşcărie, îl incită ca să-şi piardă cumpătul. De asta au fost incidente la Braşov. Este fericit cel care nu l-a cunoscut.”

Iacov face plângere

Fostul preşedinte al Progresului, Constantin Iacov, a anunţat ieri că, după ce va depune plângere la DIICOT împotriva lui Gigi Becali pentru ameninţări repetate timp de doi ani, va cere şi protecţia Poliţiei. “Avocatul meu va depune plângerea. În plângere sesizez organele competente pentru cele ce se întâmplă de doi ani încoace. Plângerea e condiţionată de ultimele evenimente de la Braşov. Domnul Becali îmi cere să-mi retrag aşa-zisele declaraţii de la DNA. Nu vreau să comentez dacă am depus declaraţii la DNA sau nu. Eu doar mi-am făcut datoria de cetăţean. Dacă cineva vede un hoţ nu trebuie să raporteze? Voi cere şi protecţia Poliţiei după ce depun plângerea, dacă există aşa ceva în România. Persoanele anchetate de DNA trebuie să răspundă pentru faptele lor, atât domnul Dragomir, cât şi domnul Becali. Nu e vina mea pentru ce au făcut ei, cu transferuri sau mai ştiu eu cu ce. În Europa se pedepsesc sever astfel de comportamente. Nu vreau să fac parte din sistemul lor mafiot”, a spus Iacov.

“O să ziceţi că am înnebunit, dar eu aş băga şi Vasluiul în cursa pentru titlu. Mai sunt în cursa pentru titlu Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Steaua şi Unirea Urziceni”
Dumitru Dragomir

×
Subiecte în articol: sport