x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Vaslui i-a suflat Stelei locul 3 la golaveraj

FC Vaslui i-a suflat Stelei locul 3 la golaveraj

22 Mai 2010   •   00:00

FC Vaslui a învins-o cu 2-0 pe Dinamo în ultima etapă şi s-a clasat pe locul 3 al clasamentului Ligii I la finalul ediţiei 2009-2010. Echipa antrenată de Marius Lăcătuş a fost la egalitate cu Steaua la puncte şi la rezultate directe, depăşindu-i pe "roş-albaştri" la golaveraj, +16 (44-28) faţă de +13 (49-36).

Podiumul a fost ocupat în totalitate de echipe din provincie, FC Vaslui fiind devansată în acest sezon de CFR Cluj şi de Unirea Urziceni. Ultima ediţie de campionat în care nici o echipă din Bucureşti nu s-a clasat pe podium a fost 1971-1972, când FC Argeş a câştigat titlul, urmată de UTA şi de Universitatea Cluj.

Vasluienii au dominat categoric prima repriză a meciului cu Dinamo şi au deschis scorul în minutul 39, când Wesley a transformat un penalty acordat pentru un fault comis de Grigore asupra lui Sînmărtean. Moldovenii au mai înscris o dată şi în partea secundă, prin Raul Costin (64).

Steaua a terminat şi ea cu un succes actuala ediţie a Ligii I, 2-0 în deplasare cu Internaţional Curtea de Argeş, golurile echipei antrenate de Mihai Stoichiţă fiind înscrise de Bogdan Stancu (21) şi de Surdu (51). În minutul 77, Tătăruşanu a apărat un penalty obţinut şi executat de Stoianof.

Singura echipă implicată în lupta pentru locul 3 care nu s-a impus în ultima etapă a fost FC Timişoara, învinsă pe teren propriu de FC Braşov, scor 1-2. Braşovenii au condus la pauză cu 2-0, după reuşitele lui Savici din minutele 10 şi 16, bănăţenii marcând până la final doar golul de onoare, prin Chiacu (62).

×
Subiecte în articol: redactie