x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fernando Alonso: “2009 e cel mai plictisitor şi mai prost an din istoria F1″

Fernando Alonso: “2009 e cel mai plictisitor şi mai prost an din istoria F1″

20 Iun 2009   •   00:00
Fernando Alonso: “2009 e cel mai plictisitor şi mai prost an din istoria F1″

Pilotul spaniol îşi face griji din cauza problemelor de la nivelul organizării Formulei 1, dar spune că rămîne alături de echipă dacă se va lua hotărârea retragerii din competiţie.”Cel mai plictisitor şi mai prost an din istoria Formulei 1“, astfel caracterizează pilotul iberic sezonul 2009 al “Marelui Circ”.



Fernando Alonso a stat de vorbă cu reporterii britanici în timpul unui scurt tur al circuitului Silverstone, scrie gsp.ro. “E cel mai prost an din istorie, ţinînd cont de politica impusă de FIA şi de numeroasele certuri dintre echipe şi oficialii Forului Internaţional”, le-a spus Alonso reprezentanţilor presei. “Fiecare echipă încearcă să facă totul pentru a reduce costurile, nu înţeleg de ce încearcă FIA să intervină în această problemă“.

“Sunt cu totul împotriva ideii de a reduce costurile la 60 de milioane de dolari, aprobat de FIA , fără consultarea echipelor. FIA nu poate schimba regulile atunci cînd vrea. Avem nevoie de consistenţă, reducerea costurior s-ar putea face pas cu pas şi nu trebuie să uităm că Formula 1 înseamnă testarea celor mai înainte tehnologii în domeniu. Nu poţi distruge 60 de ani de istorie”, a mai declarat Alonso.

Pilotul spaniol crede că Formula 1 nu va mai fi la fel fără constructorii de tradiţie, Ferrari, McLaren sau Renault. “Asta nu mai e Formula 1, este cu totul altă categorie. Este timpul ca FIA să-şi schimbe ideile şi să ia în seris echipele, altfel se va sfîrşi prost”, spune pilotul.

Referindu-se la supremaţia lui Jenson Button, Alonso a mai spus: “ E cel mai plictisitor sezon de pînă acum. Nu cred că s-a mai văzut ca un pilot să cîştige şapte din cele opt curse ale sezonului. E incredibil!“ (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport