x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiestă cu măsură în tabăra Italiei

Fiestă cu măsură în tabăra Italiei

de Marius Mihalcea    |    19 Iun 2008   •   00:00
Fiestă cu măsură în tabăra Italiei

GRUPA C ● Franţa – Italia 0-2
Chiar dacă au obţinut calificarea în “sferturi” pe ultima sută de metri şi oarecum nesperat, campionii mondiali au rămas cu picioarele pe pămînt.



GRUPA C ● Franţa – Italia 0-2
Chiar dacă au obţinut calificarea în “sferturi” pe ultima sută de metri şi oarecum nesperat, campionii mondiali au rămas cu picioarele pe pămînt.

Italia sărbătoreşte, dar îşi păstrează cumpătul. Şi chiar dacă fără victoria Olandei asupra României succesul lor cu Franţa ar fi fost de prisos, “macaronarii” n-au considerat necesar să-i ridice în slăvi pe batavi.

REACŢII. Selecţionerul Squadrei Azzura, Roberto Donadoni, bun prieten cu antrenorul Portocalei Mecanice, Marco Van Basten, din perioada în care cei doi erau coechipieri la AC Milan, a fost singurul care a pomenit şi despre meciul Olandei cu România. “Îl cunosc foarte bine pe Van Basten şi ştiam că personalitatea sa nu-i permite să piardă intenţionat un meci. Este absurd şi inutil să mai vorbim despre aşa ceva”, a spus Donadoni, care s-a referit apoi şi la prestaţia echipei sale: “Am făcut un meci bun. Băieţii au fost extraordinari şi vreau să-i felicit pe toţi cei care au jucat. Au avut o reacţie fantastică”. În ceea ce priveşte meciul cu Spania din “sferturi”, Donadoni s-a arătat foarte încrezător: “Ne vor lipsi Pirlo şi Gattuso, dar sînt alţi jucători apţi care îi pot înlocui cu succes. Pirlo şi Gattuso vor trebui să se pregătească pentru semifinale”. Elevii lui Donadoni au păstrat, la rîndul lor, entuziasmul pentru mai tîrziu. “Ştiam că putem mai mult după înfrîngerea cu Olanda din primul meci. Acum trebuie să ne încărcăm bateriile înainte să înfruntăm Spania”, a spus Andrea Pirlo. “Faptul că am fi putut pleca acasă, dar în final am rămas aici, ne dă forţă pentru viitor. Deocamdată, echipele care m-au impresionat cel mai mult la acest Euro au fost Olanda şi Portugalia, însă Spania, adversara noastră din «sferturi», este şi ea foarte competitivă şi una dintre favorite”, a spus Gennaro Gattuso.

RESPECT

“Roberto Donadoni este prietenul meu. Ştim că în astfel de situaţii nu este bine să vorbim, pentru că sînt foarte multe interese între cele două ţări. Sînt însă fericit pentru el şi pentru că Italia s-a calificat în sferturile de finală ale competiţie”
Marco Van Basten - selecţioner Olanda

CONTESTAT - Domenech, out?

Înfrîngerea suferită de Franţa contra Italiei i-a şubrezit foarte tare scaunul selecţionerului Raymond Domenech. Presa franceză i-a cerut acestuia demisia. “Un faliment imens”, a titrat L’Equipe. O altă publicaţie, Le Parisien, este mult mai explicită: “Între jucători acoperiţi de glorie şi de bani, care nu-şi mai regăsesc setea de victorie, şi un selecţioner care a ales să moară cu ideile sale, fotbalul francez a primit o palmă magistrală. Raymond Domenech trebuie înlocuit pentru a relansa echipa către Mondialul din 2010. E urgent!”. La fel şi France Soir: “Cu o apărare «şvaiţer», un mijloc lipsit de idei şi un atac fantomă, tot sistemul catastrofal al lui Domenech a naufragiat. Selecţionerul mai are o singură soluţie: uşa!”. Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean Pierre Escalette, a sărit în apărarea lui Domenech: “El este în acest moment selecţioner, are un contract pînă în 2010 şi o misiune: să conducă echipa Franţei la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Dar vom face un bilanţ şi vom lua o hotărîre”.

×
Subiecte în articol: sport