x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiesta din Stefan cel Mare

Fiesta din Stefan cel Mare

31 Mai 2004   •   00:00

Dinamo s-a impus lejer in fata lui Apulum, intr-un meci in care a jucat doar pentru spectacol. Adversarul nu i-a pus probleme decat arareori, ros-albii asigurandu-si astfel cel de-al 17-lea titlu din istoria clubului.

DANIEL STAN

Parerea unanima este ca succesul i se datoreaza in mare masura antrenorului Ioan Andone. "Bucuria este imensa. Echipa a castigat prin unitatea lotului, restul fiind doar speculatii", a declarat cu modestie "Falcosul", aflat la primul sau titlu din cariera de antrenor.

ATMOSFERA. 20.000 de suporteri au luat cu asalt stadionul, iar atmosfera creata a fost fantastica. "Lor le dedicam acest titlu. Au fost alaturi de noi si ne-au sustinut permanent, mai ales la greu", a caracterizat "capitanul" Florentin Petre, absent ieri.

IRONII. Galeria dinamovista a afisat doua bannere ironice la adresa rivalilor de la Steaua si altor personalitati, care, in opinia suporterilor, sunt "anti Dinamo". "Cea mai mare bucurie a noastra este, de fapt, tristetea voastra" si "Dedicam acest titlu urmatorilor: MM Stoica, Fl. Calinescu, Rachita, Dorinel, Olaroiu, Costi Mocanu si tuturor timisorenilor". Tot ironic a fost si Danciulescu: "Este cea mai frumoasa zi din viata mea. Si un mesaj pentru stelisti: trebuie sa mai stii sa si pierzi in viata".

FIESTA. Petrecerea campionilor, inceputa dupa fluierul final prin inmanarea tricourilor de campioni in stil NBA, cu artificii si baloane "alb-rosii", a continuat toata noaptea la fostul restaurant al Ministerului de Interne. "Gata, avem putin timp pentru bucurie. Fiesta cea mare o s-o facem dupa finala Cupei", a conchis Claudiu Niculescu.

I se spune "Profesorul"

Un mare merit, daca nu decisiv, in obtinerea titlului, l-a avut antrenorul Ioan Andone. A scrasnit din dinti dupa sapte esecuri consecutive in returul sezonului trecut, a inchis ochii la vanzarile masive de jucatori, si a facut treaba cu ce a avut la dispozitie. Victoria finala se datoreaza si celui caruia i se spune "Profesorul". Dupa succesul cu Apulum, Ando a dat autografe aproape o ora si a avut timp sa comenteze primul titlu din cariera cucerit in calitate de antrenor: "Pot spune ca este cea mai fericita zi din viata mea. Dedic acest succes jucatorilor, familiei mele si suporterilor. Am trecut peste toate greutatile si acum ne putem bucura. Cei care ne-au contestat au tot timpul sa se uite la greselile lor. Gandul ne este acum la finala Cupei, unde vrem sa realizam eventul, si mai departe, la Liga Campionilor".

Haldan nu a fost uitat

Galeria dinamovista, masata la "Peluza Nord", nu l-a uitat nici un moment pe cel care a fost "Unicul Capitan", Catalin Haldan, afisand un banner al carui mesaj spune totul: "Pe strazile cerului, Catalin zambeste". La meci au fost prezenti si fostii dinamovisti Marius Niculae, Ianis Zicu si Giani Kirita, care, la chemarea galeriei, a scandat alaturi de fani cunoscutul slogan "M..e Steaua!". De asemenea, la tribuna oficiala a luat loc si Liviu Ciobotariu, in proportie de 90% viitor dinamovist.
×
Subiecte în articol: sport