x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Finala europeanului feminin din iulie de pe Wembley, pe cale să doboare recorduri

Finala europeanului feminin din iulie de pe Wembley, pe cale să doboare recorduri

29 Mar 2022   •   12:00
Finala europeanului feminin din iulie de pe Wembley, pe cale să doboare recorduri
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Prezența la finala Campionatului European feminin de pe Wembley, din vară, ar putea depăși recordul absolut înregistrat la un meci la un campionat european, fie că e vorba de meciuri masculine sau feminine. Biletele pentru meciul decisiv al turneului s-au epuizat la o oră de la punerea în vânzare.

Wembley are o capacitate de 90.000 de locuri, în timp ce cea mai mare prezență la un meci de la Euro - masculin sau feminin - este de 79.115 spectatori, la finala din 1964, de pe Bernabeu, din Madrid.

La finala masculină de anul trecut dintre Anglia și Italia au asistat 67.173 de persoane, restricțiile Covid limitând capacitatea.

Actualul record de asistență pentru o finală a Campionatului European feminin este de 41.302 spectatori, stabilit la Euro 2013, când Germania a învins gazda Suedia.

Pe noul Wembley, reconstruit, recordul de asistență pentru orice meci de fotbal este de 89.874 de spectatori, înregistrat la finala Cupei Angliei din 2008, dintre Cardiff și Portsmouth.

Înainte ca biletele să fie puse în vânzare generală luni, mai mult de jumătate din cele 700.000 de bilete disponibile pentru întregul turneu fuseseră deja vândute în pre-sale.

Cu 100 de zile înainte de începerea Euro 2022, al cărei meci de deschidere va aduce față în față Anglia și Austria, pe Old Trafford, turneul este deja pe cale să depășească numărul de 240.045 de persoane care au urmărit turneul din 2017 din Olanda - cea mai bună prezență anterioară pentru numărul total de participanți la un Euro feminin.

Șefa fotbalului feminin, din cadrul Asociației de Fotbal, baroana Sue Campbell, a declarat, citată de BBC Sports:

„Ceea ce este plăcut este că nu doar meciurile Angliei au captat atenția, ci există interes și pentru alte echipe concurente.

Sperăm cu toții că va fi o vară de neuitat, în care vom putea sărbători tot ce este mai bun în fotbalul feminin."

"Abia aștept să văd fani de toate vârstele încurajând jucătoarele și sper că toate generațiile se vor simți inspirate să se implice ca jucătoare, antrenoare, arbitre sau voluntare.

„Cred că este absolut copleșitor să știu că vom avea parte de atât de mult sprijin - deși nu tot sprijinul va fi pentru noi", a declarat Jess Carter, componentă a naționalei Angliei și al lui Chelsea, pentru BBC Sport.

„Faptul că suntem în măsură să vindem stadioane ca acesta cu mult timp înainte arată creșterea jocului feminin și arată modul în care merge jocul. Să sperăm că turneul va avea o participare masivă, o mare etapă pentru fotbalul feminin și că va continua să meargă în acest fel".

Biletele la meciurile Angliei împotriva Norvegiei, pe stadionul Amex din Brighton, și a Irlandei de Nord, la St Mary's, au fost, de asemenea, vândute în ăntregime.

Șaisprezece națiuni vor lua parte la turneu, în 10 locații diferite din Anglia, meciul de deschidere urmând să aibă loc pe 6 iulie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wembley