x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FINLANDA - ROMANIA / Tricolori optimisti, dar fara cuvinte

FINLANDA - ROMANIA / Tricolori optimisti, dar fara cuvinte

de Mihai Igirosanu    |    07 Oct 2005   •   00:00
FINLANDA  -  ROMANIA / Tricolori optimisti, dar fara cuvinte

Delegatia echipei nationale a ajuns ieri dupa-amiaza in capitala Finlandei, acolo unde, maine, incepand cu ora 17:00, se va disputa ultimul meci din preliminariile CM 2006. La plecare, selectionerul si jucatorii au parut destinsi, optimisti, dar n-au dorit sa acorde declaratii.

Singurele persoane oficiale care au acceptat un scurt dialog cu presa au fost presedintele FRF, Mircea Sandu, si cel al LPF, Dumitru Dragomir. In aceasta dupa-amiaza, de la ora 17:00, Piturca va conduce antrenamentul oficial.

SPERANTE. Mircea Sandu a vorbit pret de cateva secunde cu reprezentantii mass-media. "Speram sa castigam ambele meciuri. Spun asta pentru ca, in momentul in care vom castiga, sansa cat firul de par de subtire se poate ingrosa." Jucatorii echipei nationale s-au indreptat in mare viteza catre punctele de control, nedorind sa-si exprime gandurile inaintea confruntarii cu Finlanda. Ca de obicei, cel mai optimist a fost Dumitru Dragomir: "Cred ca ii batem, desi imi este frica de Finlanda. Chiar am sa pariez pe echipa Romaniei!", a declarat presedintele Ligii Profesioniste.

ECHIPA. Selectionerul s-a decis si asupra formulei de joc. Aceasta este cea pe care a utilizat-o in meciul cu Cehia, mai putin capitanul Cristi Chivu, suspendat. Primii "11" care vor intra pe gazon sambata dupa-amiaza sunt urmatorii: Lobont - Contra, Tamas, Iencsi, Rat - Ov. Petre, Cocis, D. Munteanu - Fl. Petre, Mazilu, Mutu. Exact ca in meciul cu cehii si in lipsa altor solutii viabile, Piturca il va folosi pe Mazilu pe rol de pivot intre fundasii centrali finlandezi. Florentin Petre, pe banda dreapta, si Mutu, in stanga, vor incerca sa-l sustina si sa-l alimenteze cu baloane pe atacantul Sportului, dar sa si apara cat mai des in pozitii de finalizare.

ADVERSARI. Miercuri seara, echipa Finlandei a disputat si ea un joc-scoala, invingand cu 3-0 divizionara secunda FC Espoo, prin golurile marcate de Makela (’10), Johansson (’54) si Kopteff (’57). Surprinzator, selectionerul Jyrki Heliskoski a inceput meciul cu o echipa formata din multi jucatori, care sambata, contra tricolorilor, vor fi rezerve. In aceasta situatie sunt portarul Kaven, fundasul Wiss, mijlocasii Makela, Okkonen si Heikkinen sau atacantul Sjolund. Iata echipa pe care presa nordica de ieri o anticipeaza pentru meciul cu Romania: Jaaskelainen - Lagerblom, Kuivasto, Hyypia, Saarinen - Kolkka, Riihilahti, Kopteff, Eremenko jr, Tainio - Forssell.

NUNTA
Adrian Mutu si logodnica sa, Consuelo Matos Gomez (foto), au trimis deja invitatiile pentru casatoria religioasa care va avea loc duminica, la Roma. Printre cei care vor fi alaturi de atacantul lui Juventus la acest eveniment se numara presedintele LPF, Dumitru Dragomir, primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, viceprimarul Constantin Ionica, vicepresedintele Dacia-Renault, Constantin Stroe, senatorul Constantin Toma, senatorul Constantin Tamaga sau seful IJP Arges, Marian Orianu. Casatoria va avea loc la o biserica ortodoxa din Roma, ceremonia urmand a fi oficiata de preotul Juvenalie Ionascu, de la Parohia Ortodoxa din capitala Italiei. Petrecerea se va da la Restaurantul Casa di Valieri, situat in Piata Bucuresti. La petrecere vor canta, printre altii, Marcel Pavel, Sanda Ladosi, Adrian Minune, dar si orchestra lui Calin Geambasu.

TINERETUL JOACA ASTAZI
Astazi, de la ora 19:00, nationala de tineret isi va incheia parcursul in preliminariile pentru Euro 2006. Trupa lui Florin Marin, care are un joc mai mult decat ocupantele primelor doua locuri, Cehia si Olanda, este obligata sa castige, insa chiar si asa sperantele sunt aproape inexistente. Selectionerul are probleme cu Moti si Zicu, ambii din motive medicale si ar putea trimite pe teren urmatorul "11": Hutan - S. Radoi, M. Constantin, Moti (David), Nesu (Pulhac) - Nicolit, Plesan, Florescu, Prepelita - Surdu, Keseru. Meciul nu va fi televizat in Romania si va fi arbitrat de o brigada din Ungaria, cu Ferenc Bode la centru.
×
Subiecte în articol: sport