x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Florentin Petre la GAK

Florentin Petre la GAK

17 Iun 2004   •   00:00

Capitanul echipei Dinamo era ieri la Graz pentru efectuarea vizitei medicale, in vederea transferului la campioana Austriei, Grazer AK. In acelasi timp, Danciulescu isi negocia la firma lui Popescu&Becali contractul cu Torpedo Metalurg din Rusia.

PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL

La prezentarea oficiala a lui Liviu Ciobotariu, directorul executiv Cristi Borcea anunta sec: "Vrem sa ne jucam sansa in Liga Campionilor. Abia dupa aceea vom vorbi despre un eventual transfer al lui Danciulescu, Barcauan sau al altui jucator".

"PITICUL". Devenit simbolul lui Dinamo, Florentin Petre a fost un ghinionist teribil, el pierzand doi ani din activitate din pricina hepatitei si a unui accident de la pescuit. "Piticul" si-a revenit la forma care l-a consacrat, reusind un sezon excelent cu Dinamo. Pe adresa sa au venit cateva oferte, mijlocasul dinamovist aflandu-se in aceste zile in Austria, mai exact in curtea campioanei Grazer AK, unde a efectuat ieri vizita medicala. Cel putin asa se spune pe site-ul oficial al gruparii austriece, care il prezinta pe Florentin Petre ca o posibila achizitie. Antrenorul Walter Schachner, fosta glorie austriaca, considera ca dinamovistul poate fi jucatorul de care are nevoie in tururile preliminare ale Ligii Campionilor. Asta mai ales ca cehul Libor Sionko s-a transferat la Austria Viena si trebuie gasit urgent un inlocuitor. Ramane de vazut cat va cere Dinamo pentru transferul lui Petre, deoarece "Piticului" i s-a promis ca va fi lasat sa plece afara pe o suma mica, drept recompensa pentru serviciile aduse clubului.

"DANCIU-GOL". Initial, de Ionel Danciulescu se spunea ca este ofertat de FC Nantes, in cautarea unui atacant dupa plecarea lui Viorel Moldovan. Apoi a aparut si o varianta din Rusia, Saturn Ramenskoe interesandu-se de golgeterul dinamovist. Surse din cadrul gruparii dinamoviste sustin ca lui "Danciu-gol" i s-a desfiintat clauza de reziliere. Ieri, jucatorul s-a aflat la sediul firmei de impresariat "Becali&Popescu", unde a negociat cu reprezentantii unei alte echipe din Rusia, Torpedo Metalurg Moscova, clasata in acest moment pe locul 10 in campionat. Se pare ca Dinamo solicita pentru un transfer 1.800.000 de dolari, suma ce ar acoperi aproape jumatate din bugetul fixat pentru noul sezon.

CONFLICT. Insa presedintele Nicolae Badea a declarat marti seara, dupa sedinta Comitetului Director, ca bugetul a fost stabilit la suma de 4,7 milioane de dolari, fiind asigurat in mare parte de catre sponsorii principali. Conducatorii ros-albilor au mai decis, printre altele, ca din acest sezon Dinamo sa aiba autonomie la imagine si drepturile de televizare. Astfel se contureaza un nou conflict cu Liga Profesionista de Fotbal, care este imputernicita de catre Adunarea Generala sa fie singura institutie ce negociaza asupra transmisiunilor tv.

INFORMARE

"FC Dinamo n-a avut nici un contact cu vreo grupare austriaca pentru transferul lui Florentin Petre. Iar daca Danciulescu s-a dus la firma lui Popescu, asta e treaba lui. Noi nu urmarim pe unde ne umbla jucatorii" Nicolae Badea presedinte FC Dinamo

Nicolae Badea, luat prin surprindere

Presedintele lui Dinamo a parut ieri surprins la aflarea vestii ca Florentin Petre se afla in Austria. "Nu stiu ce cauta in Austria. Dar asa cum am anuntat, Comitetul Director a decis sa nu plece momentan nici un jucator", a punctat Nicolae Badea. Mai mult, se pare ca Ionel Danciulescu nu va parasi pe Dinamo decat dupa ce echipa isi va juca sansa in Liga Campionilor. "Am convenit cu o firma de impresariat ca Danciulescu si Dinamo sa aiba o intelegere prin care acesta sa nu plece. Nu se poate vorbi despre un transfer iminent al lui Danciulescu. Dinamo are oferte pentru jucatori de care nimeni nu a aflat. Daca intram in grupele Ligii Campionilor, 40% din castiguri vor intra in posesia antrenorilor si jucatorilor", a mai spus Nicolae Badea. Daca cei doi fotbalisti vor semna pentru echipele din Austria si din Rusia, e posibil ca angajamentele lor sa devina operabile dupa ce Dinamo isi va incheia "aventura europeana". Aventura ce incepe practic astazi, la ora 11:00, o data cu reunirea lotului ce va avea loc in "Stefan cel Mare". Vor fi prezenti nu mai putin de 35 de jucatori, din care antrenorul Ioan Andone va pastra doar 24 pentru acest sezon competitional. Cat despre directorul executiv Cristian Borcea, acesta se afla de ieri intr-o "binemeritata" vacanta, in Martinica. (Marian Stefan)
×