x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal in Europa - Week-end-ul marilor surprize

Fotbal in Europa - Week-end-ul marilor surprize

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    07 Noi 2006   •   00:00

Sfarsitul saptamanii a fost marcat de rezultate surprinzatoare in ligile importante din Europa. In afara infrangerilor, multe dintre favorite au terminat nedecis meciuri impotriva unor echipe slab cotate.

EXULTa. Tottenham a trecut peste complexul Chelsea, reusind sa nvinga campioana Angliei pentru prima oara, dupa 16 ani

Sfarsitul saptamanii a fost marcat de rezultate surprinzatoare in ligile importante din Europa. In afara infrangerilor, multe dintre favorite au terminat nedecis meciuri impotriva unor echipe slab cotate.

Seria rezultatelor care au provocat si multe gauri adanci in buzunarele pariorilor a inceput vineri seara in Franta. Invincibilitatea campioanei Olympique Lyon, adversara Stelei in Liga Campionilor, a fost spulberata pe terenul fostei echipe a lui Ladislau Bölöni, Rennes, care s-a impus cu 1-0.

SAMBATA. Alta pretendenta la titlu in Hexagon, Olympique Marseille, n-a profitat de infrangerea trupei lui Gerrard Houllier, pierzand chiar pe Stade Velodrome, 0-1, impotriva nou-promovatei Lorient. Fosta formatie pregatita de Walter Zenga, Steaua Rosie Belgrad, a completat tabelul surprizelor, inclinandu-se fara drept de apel la Vozdovac, 0-2. In Croatia, Dinamo Zagreb a fost infranta fara drept de apel la Sibenik, 1-2, in vreme ce rivalii de la Hajduk Split au fost tinuti in sah, 0-0, de ocupanta ultimului loc, Cibalia Vinkovci.

DUMINICA. Marile "bombe" n-au ocolit nici ziua de duminica. "Tunarii" de la Arsenal au pierdut in fata concitadinei din Londra, West Ham, 0-1. In celalalt derby al capitalei engleze, adversara lui Dinamo din grupele Cupei UEFA, Tottenham, a obtinut o victorie senzationala, 2-1, pe White Hart Lane, contra campioanei en-titre, Chelsea. In Serie A, performera rundei a fost Atalanta Bergamo, care a reusit sa invinga acasa pe AC Milan cu 2-0. In Scotia, Glasgow Rangers s-a inclinat pe terenul ultimei clasate, Dundee United, 1-2. Infrangerea lui Galatasaray, la Rize, 1-2, a fost surpriza etapei in Turcia. In Liga 1, Dinamo n-a mai reusit cea de-a 14 victorie consecutiva, pierzand cu 1-2 la Cluj, dar nici o alta adversara a sa din Cupa UEFA, FC Bruges, n-a avut o soarta mai buna. Belgienii au fost invinsi la Lokeren, 2-3.

FINAL. Cosmarul Stelei din Liga Campionilor, Real Madrid, a furnizat una din marile surprize ale Primerei Division. Pe Santiago Bernabeu, echipa lui Fabio Capello a incheiat week-end-ul marilor surprize, pierzand cu 1-2 in fata unei echipe de mijlocul clasamentului, Celta Vigo.

EVOLUTII CONTRADICTORII ALE ADVERSARELOR DIN CUPA UEFA
Tottenham si Panathinaikos sunt cele mai in forma adversare ale lui Dinamo si Rapid din Cupa UEFA, impunandu-se in fata campioanelor en-titre din Anglia si, respectiv, Grecia. Tottenham a castigat cu 2-1 derby-ul londonez cu Chelsea, iar Panathinaikos a izbandit cu 1-0 in duelul cu marea sa rivala, Olympiakos. Leverkusen si Besiktas au remizat, nemtii 1-1 pe propriul teren cu Mainz, iar turcii 4-4 in deplasare din Antalya. FC Bruges si Mlada Boleslav au inregistrat esecuri surprinzatoare. Bruges s-a inclinat la Lokeren, 2-3, nefiind in stare sa profite de faptul ca Lokeren a evoluat din minutul 39 in inferioritate numerica. Mlada Boleslav a pierdut la Ostrava, in fata lui Banik, 0-2, iar PSG a fost infranta chiar acasa, 1-3 cu Lens.

CHIVU L-A BATUT PE MUTU
AS Roma a invins cu 3-1 pe Fiorentina in derby-ul rundei a 10-a din Serie A. Ujfalusi (’15) a deschis scorul pentru violeti, iar De Rossi (’38) a egalat. In partea secunda a jocului, Taddei a adus victoria "giallorossilor" in urma dublei din minutele 49 si 66. Cristi Chivu a jucat pe toata durata intalnirii si a primit nota 6,5 din partea agentiei Datasport: "A fost cu mult peste adversarii sai directi Reginaldo si Pazzini". Adrian Mutu (foto dreapta), si el integralist, a fost considerat cel mai slab jucator al meciului, fiind notat cu 4,5. Lobont nu a fost inclus in lotul Fiorentinei, fiind accidentat.

MARI SURPRIZE
Anglia
  • West Ham - ARSENAL 1-0
  • Tottenham - CHELSEA 2-1
    Scotia
  • Dundee United - GLAGOW RANGERS 2-1
    Cehia
  • Banik Ostrava - MLADA 2-0
    Croatia
  • Sibenik - DIN. ZAGREB 2-1
    Franta
  • Rennes - LYON 1-0
  • MARSEILLE - Lorient 0-1
  • Italia Atalanta - MILAN 2-0
    Romania
  • CFR Cluj - DINAMO 2-1
    Serbia
  • Vozdovac - ST. ROSIE 2-0
    Spania
  • Real Madrid - Celta Vigo 1-2
    Turcia
  • Rizespor - Galatasaray 2-1
    Belgia
  • Lokeren - FC BRUGES 3-2
  • ×
    Subiecte în articol: sport