x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern 19 suporteri sârbi vor fi deferiţi justiţiei după incidentele de la meciul cu Italia

19 suporteri sârbi vor fi deferiţi justiţiei după incidentele de la meciul cu Italia

14 Oct 2010   •   00:00
19 suporteri sârbi vor fi deferiţi justiţiei după incidentele de la meciul cu Italia
Sursa foto: /Reuters

Nouăsprezece suporteri sârbi au fost încarceraţi la revenirea din Italia, după violenţele ce au dus la suspendarea definitivă a meciului Italia - Serbia, din preliminariile Euro-2012, fanii respectivi urmând să fie deferiţi justiţiei, informează AFP.

"Deocamdată, au revenit în ţară 529 de suporteri, iar 169 au fost deja identificaţi de poliţie. 19 fani au fost încarceraţi şi vor fi deferiţi justiţiei", a declarat ministrul sârb de Interne, Ivica Dacici, la postul de radio B92.

Potrivit presei din Serbia, autocarele care îi transportau pe suporteri au fost oprite timp de peste cinci ore la frontiera sârbă, pentru un control. "Până în prezent nu s-au mai luat astfel de măsuri şi totul s-a desfăşurat sub supervizarea Consiliului Naţional de securitate", a anunţat televiziunea publică RTS.

UEFA a anunţat, miercuri, că va deschide o anchetă privind incidentele petrecute, marţi seară, la Genova, înaintea şi în timpul meciului Italia - Serbia, din preliminariile Euro-2012.

Partida Italia - Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat din nou cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

Comisia de Disciplină a UEFA se va reuni la 28 octombrie. Serbia riscă să piardă meciul la masa verde, cu scorul de 0-3, şi să primească o suspendare pentru meciurile de pe teren propriu, însă riscă şi excluderea din preliminariile Euro-2012.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012