x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Adi Mutu de Giulești.  „Ce-a fost mai greu a trecut. Acum visăm la cupele europene”

Adi Mutu de Giulești.  „Ce-a fost mai greu a trecut. Acum visăm la cupele europene”

de Adi Munteanu    |    04 Apr 2022   •   08:00
Adi Mutu de Giulești.  „Ce-a fost mai greu a trecut. Acum visăm la cupele europene”
Sursa foto: Agerpres

„Briliantul” a schimbat în doar cinci săptămâni întregul stil de joc la Rapid. Jucătorii și fanii se declară încântați de noul antrenor, de felul în care-i pregătește și faptul că lasă libertate totală în ultimii 30 de metri. „Asta vrem noi: fantezie în fața porții. Mutu ne-a întors la bucuria din trecut. Așa cum spunea și Moțu Pittiș, «mai bine o ratare frumoasă decât un gol urât». Acum avem și goluri frumoase”, au scris suporterii pe rețelele de socializare.

Primit cu suspiciune în Giulești din cauza trecutului dinamovist, Adi Mutu a tăcut, a făcut și acum există regretul că nu a fost adus mai devreme la echipă, din decembrie. Privind clasamentul la finalul sezonului regular, Rapid avea nevoie de doar 7 puncte pentru a ajunge în play-off, însă suita de 10 meciuri fără victorie a ruinat speranțele de a intra în primele 6 echipe. Punctele pierdute cu U Craiova 1948, Mioveni, Chindia, Dinamo și Gaz Metan Mediaș au trimis echipa antrenată atunci de Mihai Iosif în jumătatea de jos a clasamentului, iar acum dezamăgirea este uriașă.

Adoptat de galerie

„Cât l-am iubit și îl iubim pe Miță Iosif, că este de-al nostru, din galerie, trebuie să recunoaștem că Mutu face o treabă mai bună. Echipa joacă spectaculos. Se vede experiența lui de mare jucător. Ar fi fost minunat să fi jucat play-off-ul pe noul stadion, cu CFR, cu FCSB, cu U Craiova și cu Farul. Rupeam! Acum visăm frumos la barajul pentru cupele europene, poate-poate o reușim și pe asta. Baftă, Mutule!”, a fost mesajul liderilor galeriei.

Dinamo așteaptă să fie salvată și de celelalte echipe

Chiar dacă majoritatea jucătorilor și oficialilor declară că se pregătesc pentru barajul de rămânere în Liga 1, „câinii” așteaptă jocul rezultatelor ca să urce două locuri și să scape de zona fierbinte. Practic, Dinamo are nevoie să recupereze 6 puncte, iar Mioveni și Chindia să se încurce fiecare în câte două meciuri. Cum criteriul de departajare este rezultatul meciurilor directe, Dinamo are avantaj față de Chindia, dar și față de CS Mioveni dacă o vor învinge peste două etape.

 

Ioniță, Sefer și Ilie au anumite sarcini tactice, dar în fața porții au libertate. Așa se dezvoltă. Îi las liberi, să încerce ce vor. Acolo intervine talentul și fantezia lor. Îi las să încerce ce vor, nu mă supăr. Contează atitudinea.

Adrian Mutu, antrenor Rapid

Ce-mi place la Adrian Mutu este că nu-i place să iasă în evidență, nu promite marea cu sarea. Își vede de treabă, iar relația cu jucătorii este perfectă. Tot lotul este încântat de stilul de lucru.

Victor Angelescu, acționar Rapid

Bilanțul lui Adrian Mutu la Rapid: 4 victorii din 4 meciuri, 8 goluri marcate și doar unul  primit.

 

Liga 2: Petrolul începe să aibă emoții

Înfrângerea din Ghencea și egalul de pe teren propriu cu U Cluj dau fiori fanilor Petrolului în ceea ce privește promovarea directă. FC Hermannstadt și U Cluj stau la pândă așteptând și alți pași greșiți ai ploieștenilor, care au pierdut deja 5 puncte din avantajul pe care-l aveau la finalul sezonului regular. Totuși, suporterii Petrolului sunt optimiști și fac haz de necaz: „Poate e mai bine să terminăm pe 3 și îi retrogradăm noi pe Dinamo în baraj”.

×