x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Adrian Mutu învață să alerge pe șinele de cale ferată

Adrian Mutu învață să alerge pe șinele de cale ferată

de Adi Munteanu    |    04 Mar 2022   •   08:25
Adrian Mutu învață să alerge pe șinele de cale ferată
Sursa foto: trucaj

Zvonurile s-au adeverit la Rapid: Mihai Iosif a fost înlocuit la clubul giuleștean cu Adrian Mutu. Reacțiile nu s-au lăsat așteptate, cele mai multe fiind negative: „nu este rapidist”, „a strigat împotriva galeriei”, „ne-a jignit”, „este dinamovist”.

În aceste condiții, Mutu are nevoie de succese pe bandă rulantă cu echipa de lângă Podul Grant, altfel va învăța pe pielea lui ce înseamnă furia galeriei Rapidului: „Ai grijă, Adriane! Mari legende ale echipei au fost alergate pe calea ferată de suporteri. Crezi că vom avea milă de tine?”, a fost mesajul fanilor giuleșteni. 

Mihai Iosif a fost în cele din urmă îndepărtat de la Rapid  după o suită de 10 meciuri fără victorie, ratând și accederea în play-off, chiar dacă acesta nu a fost un obiectiv pentru nou-promovata în Liga 1. Dar, așa cum se trăiește fotbalul în Giulești, după începutul campionatului, pretențiile „s-a schimbat din mersul trenului”, anume un loc în primele 6 și chiar cupele europene. Din păcate pentru „Miță” Iosif, seria de 10 meciuri fără victorie l-a îndepărtat de primele șase locuri. Revăzând parcursul Rapidului din luna noiembrie până acum, cu 9 puncte în plus ar fi fost pe locul 4 și aproape sigură de play-off, însă a pierdut surprinzător câte două puncte acasă cu UTA, Sepsi și Dinamo plus înfrângerea de la Craiova cu FCU 1948, după ce a condus cu 2-0. Teoretic, giuleștenilor le era la îndemână clasarea în primele 6 echipe la finalul campionatului regular.

Mutu are obiectiv clar: cupele europene

Pentru noul antrenor, suporterii au stabilit deja ținta: cupele europene. Pentru asta, Rapid trebuie să câștige play-out-ul și barajul pentru Conference League, cel mai probabil cu Universitatea Craiova sau FC Voluntari. Un eșec l-ar putea duce pe Mutu la o alergare pe calea ferată din spatele stadionului, după cum îl avertizează fanii. 

Pancu și Șumudică, revoltați

Dacă suporterii sunt deocamdată calmi și așteaptă să vadă cum se descurcă „Briliantul”, două legende ale Rapidului, Pancu și Șumudică, s-au arătat stupefiați de alegerea conducerii rapidiste. „Decizia luată e total împotriva principiilor Rapidului. Nu mă regăsesc și nu mă identific cu acest Rapidul. Noul stadion trebuia inaugurat cu unul din familia Rapid. Astăzi mă simt ca și cum mi-a murit un părinte”, a declarat Daniel Pancu. La rândul lui, Șumi s-a declarat nemulțumit că actuala conducere nu l-a luat în calcul pentru postul de antrenor. „Veneam gratis la Rapid”, a spus Șumudică.

Gaz Metan Mediaș vrea să încheie mai repede socotelile cu Liga 1

Din cauza datoriilor către foștii angajați, Gaz Metan Mediaș a fost deja depunctată cu 10 puncte la comisii. Astfel, echipa din Mediaș a rămas cu doar 14 puncte și a căzut sub Dinamo, pe locul 15, direct retrogradabil, apoi, învinsă și de Academica Clinceni, a ajuns pe ultima poziție. Rămasă și fără jucători, nevoită să folosească juniori, șansele să se salveze sunt nule, mai ales că vor mai urma depunctări în următoarele săptămâni. Mai grav este că surse din cadrul clubului au anunțat că primarul din Mediaș dorește chiar retragerea echipei din competiție imediat după încheierea campionatului regular. Asta ar însemna că play-out-ul va avea 9 meciuri mai puțin și ar produce un deranj financiar de circa două milioane de euro din drepturile TV, sumă suportată de celelalte competitoare ale Ligii 1.

×
Subiecte în articol: adrian mutu